Turişti blocaţi în salina Slănic Prahova, după ce un lift s-a defectat. Unii au făcut atac de panică

Zeci de turişti aflaţi, miercuri, în salina de la Slănic Prahova au rămas blocaţi în subteran după ce un lift s-a defectat, ei fiind duşi din mina de vizitare către cea de exploatare, de unde sunt scoşi cu microbuzele la suprafaţă, unii turişti având nevoie îngrijiri din cauza unor atacuri de panică

685 afișări
Imaginea articolului Turişti blocaţi în salina Slănic Prahova, după ce un lift s-a defectat. Unii au făcut atac de panică

Turişti blocaţi în salina Slănic Prahova, după ce un lift s-a defectat. Unii au făcut atac de panică (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Unul din cele două lifturi care asigură transportul în mina de vizitare din cadrul salinei de la Slănic Prahova s-a defectat, miercuri, iar turiştii aflaţi în subteran au rămas blocaţi la aproximativ 200 de metri adâncime, în condiţiile în care spre dinspre mină se face accesul cu două lifturi, unul care urcă şi unui care coboară, iar dacă unul se defectează nu mai funcţionează nici celălalt, au declarat corespondentului MEDIAFAX reprezentanţi ai salinei Slănic Prahova.

Potrivit surselor citate, câteva zeci de turişti au rămas în subteran.

Angajaţii salinei au decis să-i scoată pe turişti ducându-i din mina de vizitare în mina de exploatare printr-un tunel, iar de acolo au fost scoşi la suprafaţă cu microbuze, au precizat sursele citate.

La salina Slănic Prahova s-au deplasat de urgenţă trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Prahova pentru a interveni în caz de necesitate. De altfel, până la ora transmiterii acestei ştiri, 11 turişti au avut nevoie de asistenţă medicală, au declarat reprezentanţi ai Serviciului de Ambulanţă. Şapte dintre turişti au făcut atacuri de panică, iar ceilalţi patru care au avut nevoie de ajutorul medicilor au suferit escoriaţii în timpul evacuării din salină.

La ora transmiterii acestei ştiri, operaţiunea de evacuare a turiştilor continuă.

Conform reprezentanţilor Salinei, nicio persoană nu se afla în lift în momentul în care acesta s-a defectat.

Nu este pentru prima dată când se produc astfel de incidente la salina de la Slănic Prahova. În urmă cu trei ani, 50 de copii veniţi în excursie din Galaţi la salina de la Slănic au rămas blocaţi în mină după ce liftul s-a defectat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici