Turiştii care merg în Grecia şi se infectează cu COVID-19 nu vor fi obligaţi să intre în carantină

Turiştii care merg în Grecia şi se infectează cu COVID-19 nu vor fi obligaţi să intre în carantină, potrivit unei noi decizii guvernamentale privind protocoalele sanitare, scriu cei de la Greek Travel Pages (GTP).

1621 afișări
Imaginea articolului Turiştii care merg în Grecia şi se infectează cu COVID-19 nu vor fi obligaţi să intre în carantină

Turiştii care merg în Grecia şi se infectează cu COVID-19 nu vor fi obligaţi să intre în carantină

GTP arată că nu vor exista camere de carantină în hoteluri pentru turiştii cu COVID-19, potrivit deciziei (FEK) privind protocoalele de sănătate pentru funcţionarea întreprinderilor turistice în timpul COVID-19 pentru anul 2022, emisă de ministerele sănătăţii, turismului şi economiei.

În acelaşi timp, o regulă actuală care prevede autoizolarea pentru o perioadă de cinci zile pentru rezidenţii cu COVID, nu se aplică în cazul călătorilor.

Potrivit noilor protocoale, turiştii vor putea alege dacă doresc să rămână în autoizolare şi doar pentru numărul de zile pe care l-au rezervat.

„Au existat multe discuţii despre cum să gestionăm focarele (de Covid - n.r.) în unităţile de cazare turistică şi am decis să aplicăm regulile care se aplică în alte ţări mediteraneene. Majoritatea ţărilor din nordul Europei nu dispun de măsuri de protecţie împotriva coronavirusului", a declarat pentru Protagon epidemiologul Christos Hatzichristodoulou.

Acest lucru înseamnă că turiştii care vizitează Grecia şi care se îmbolnăvesc de COVID-19 pot rămâne în camera de hotel sau în unitatea de cazare pe perioada rezervată, dacă doresc acest lucru, şi pot călători cu toate mijloacele de transport în comun, indiferent dacă rezultatele testelor sunt pozitive sau negative, atâta timp cât poartă o mască de protecţie.

Mai exact, conform noilor protocoale pentru hoteluri, în cazul unui caz pozitiv la un hotel, managerul de sănătate COVID al unităţii este informat şi vizitatorul este sfătuit să se autoizoleze în camera sa. Persoanei afectate i se pune la dispoziţie o mască şi este informat medicul intern al unităţii. Pentru hotelurile sau unităţile care nu au medic, se apelează la medicul local pentru a evalua situaţia. În cazul în care pacientul are nevoie de spitalizare, acesta este transportat cu ambulanţa sau prin orice alt mijloc necesar la cel mai apropiat centru de sănătate. Organizaţia Naţională de Sănătate Publică (EODY) trebuie, de asemenea, să fie informată despre acest lucru de către managerul COVID al hotelului. Regulamentul lasă deschisă posibilitatea ca hotelurile care dispun de camere de carantină COVID să le folosească în cazul în care medicul consideră necesar şi, în principal, pentru membrii personalului infectat.

În plus, conform noilor reglementări, turiştii infectaţi cu COVID vor putea, de asemenea, să călătorească cu feribotul, avionul sau alte mijloace de transport, atât timp cât poartă o mască de protecţie ridicată (FFP2 sau ΚΝ95).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici