Turiştii căzuţi într-o râpă în Bucegi au fost recuperaţi de salvamontişti şi sunt în stare bună

Salvamontiştii din Buşteni i-au recuperat, sâmbătă seară, pe cei doi turişti care au căzut într-o râpă pe Valea Albă din Masivul Bucegi, starea acestora fiind stabilă.

58 afișări
Imaginea articolului Turiştii căzuţi într-o râpă în Bucegi au fost recuperaţi de salvamontişti şi sunt în stare bună

Turiştii căzuţi într-o râpă în Bucegi au fost recuperaţi de salvamontişti şi sunt în stare bună (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că salvatorii montani au ajuns în zona "Albişoara turnurilor", unde cei doi turişti s-au accidentat în timp ce făceau alpinism, şi i-au recuperat pe aceştia, la ora transmiterii acestei ştiri îndreptându-se cu ei către staţiunea Buşteni.

Conform sursei citate, unul dintre turişti are o fractură deschisă la un picior, iar celălalt a suferit mai multe traumatisme minore, fără ca vieţile lor să fie în pericol.

Salvamontiştii estimează că vor ajunge în Buşteni cu cei doi turişti după miezul nopţii.

Salvatorii montani au fost solicitaţi, în jurul orei 18.15, să intervină pe Valea Albă din Masivul Bucegi, unde doi turişti care urcau un perete de stâncă s-au dezechilibrat şi au căzut într-o râpă.

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni declara corespondentului MEDIAFAX că cei doi turişti erau însoţiţi de o femeie, care a solicitat intervenţia salvamontiştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici