Turistul care a alunecat pe poteca ce duce spre Vârful Moldoveanu, în Munţii Făgăraş, salvat

  • Turistul care a alunecat pe poteca ce duce spre Vârful Moldoveanu, în Munţii Făgăraş, a fost salvat.
  • Salvamontiştii anunţă că turistul a fost predat ambulanţei conştient şi cooperant, cu o posibilă afecţiune a bazinului.
738 afișări
Imaginea articolului Turistul care a alunecat pe poteca ce duce spre Vârful Moldoveanu, în Munţii Făgăraş, salvat

„Victima a fost predată ambulanţei SMURD. Conştient, cooperant. Ne retragem în baze, sau... acasă în marea majoritate”, a anunţat, duminică seara, pe Facebook, Salvamont Argeş.

Turistul a alunecat pe o potecă ce duce spre Vârful Moldoveanu. Elicopterele SMURD nu au putut interveni din cauza condiţiilor meteo.

După câteva ore, salvamontiştii au ajuns la turist, l-au imobilizat şi scos din zona în care căzuse.

„Victima are multiple contuzii, îşi mişcă membrele, dar e posibil să aibă o afecţiune a bazinului, care numai radiologic se poate vedea. Estimăm predarea la ambulanţă după ora 17.00”, postaseră salvamontiştii.

Intervenţia a fost mult întârziată din cauza faptului că la 14 kilometri în aval de Stâna lui Burnei s-a prăbuşit un versant: „Ni s-a trimis un buldoexcavator de la primăria Nucşoara, căruia îi va lua 2-3 ore să ajungă şi să desfacă drumul, ca să putem trece cu maşinile. Suntem 22 de participanţi, în 6 maşini...”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turist,
sdalvare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici