Turistul german căutat în Masivul Iezer este teafăr şi a fost văzut de un alpinist pe alt traseu

Turistul german căutat în Masivul Iezer a fost reperat, vineri, de un alpinist pe alt traseu decât cel pe care şi-l stabilise iniţial, el fiind teafăr, astfel că salvamontiştii care îl căutau de joi seară, după ce familia sa anunţase că nu l-a mai putut contacta de o săptămână, au încetat acţiunea.

458 afișări

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Salvamont Argeş, turistul german i-a confirmat alpinistului român cu care s-a întâlnit pe munte şi care ştia despre acţiunea de căutare a salvamontiştilor argeşeni că se numeşte Sasha Wolf.

Alpinistul român l-a informat pe cetăţeanul german că este căutat de către salvamontişti în judeţele Argeş şi Braşov şi că trebuie să-şi anunţe de urgenţă rudele din Dortmund că este în viaţă şi că nu a păţit nimic.

"S-a primit un apel la 112 de la un turist (n.r. - un alpinist român) care anunţa că persoana căutată a fost văzută pe creastă, în zona lacului de acumulare Pecineagu. Nu a suferit vreun accident, este în stare bună şi spune că a decis să aleagă un traseu mai lung decât cel pe care îl anunţase iniţial. Turistul român, un alpinist, era la curent cu operaţiunea de căutare din zonă, iar la un moment dat l-a întâlnit pe turistul german pe muchia Dracsin, din Masivul Iezer Păpuşa, apoi a sunat la 112 şi ne-a confirmat că s-a întâlnit cu cetăţeanul german", a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

Potrivit sursei citate, în aceste condiţii, echipele de salvamontişti de pe munte au încetat acţiunea.

"Germanul Sasha Wolf fusese a fost văzut ultima dată pe 22 iunie la un refugiu, de unde a plecat spre zona Curmătura Brătilei, care face legătura între Masivele Iezer şi Făgăraş. Din acea zi, el nu a mai putut fi contactat de către prieteni şi rude, care i-au anunţat dispariţia joi, când turistul ar fi trebuit să ajungă la Dortmund, aşa cum stabilise anterior. Acum trebuie să-şi anunţe rudele că este bine, misiunea noastră s-a încheiat", a conchis şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş.

Turistul german, în vârstă de 33 de ani, era căutat în Masivul Iezer de către salvamontiştii argeşeni, după ce familia acestuia a anunţat autorităţile române că tânărul nu a mai putut fi contactat de aproape o săptămână.

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Nucşoara, din judeţul Argeş, Sasha Wolf, din oraşul Dortmund, a venit în România într-o călătorie montană. Iniţial, turistul a locuit la o familie din municipiul Alba Iulia, unde a şi lăsat o parte din bagaje, iar ulterior acesta a ajuns în partea de nord a judeţului Argeş, în Masivul Iezer.

"Bărbatul a plecat, sâmbătă dimineaţă, de la Refugiul Iezer spre Curmătura Bratilei, care face face legătura cu Masivul muntos Făgăraş. Familia sa spune că din acea zi el nu a mai putut fi contactat pe telefonul mobil, şi nici nu a mai dat vreun semn rudelor. În ultimele zile, în zonă a plouat intens, au fost foarte multe precipitaţii şi luăm în calcul ca bărbatul să fi fost lovit de un fulger, să fi fost luat de un şuvoi de apă sau să fi alunecat într-o prăpastie. Zonă este greu accesibilă, mai ales într-o perioadă cu multă ceaţă, aşa cum a fost în această săptămână", declara şeful Salvamont Nucşoara, Valentin Retevoi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici