Video Ucigaşul de la casa de amanet din Galaţi, prins de poliţişti

Tânărul de 18 ani, fiul unui fost poliţist, suspectat că a ucis o angajată a unei case de amanet din Galaţi, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare în lipsă, a fost prins, vineri, de poliţişti.

497 afișări

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, principalul suspect al crimei de la Galaţi a fost depistat de poliţiştii de frontieră tulceni, din cadrul Sectorului Isaccea, în jurul orei 11.00, în timpul executării misiunilor de supraveghere şi control a zonei de competenţă.

Tănărul se afla la cort, la aproximativ un kilometru în aval de zona bacului I.C. Brătianu, neavând asupra sa documente de identitate.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, suspectul a fost găsit în urma unor informaţii primite de la localnici, care au spus că în zona bacului I.C. Brătianu se află o persoană care corespunde semnalmentelor anunţate de autorităţi.

Tânărul a fost predat poliţiştilor din cadrul IPJ Galaţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristina Tatulici, tânărul era audiat, la ora transmiterii acestei ştiri, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Poliţiştii gălăţeni l-au identificat, marţi, pe tânărul de 18 ani ca posibil autor al unei crime produse în luna iunie a acestui an la o casă de amanet din Galaţi, unde o angajată a fost ucisă cu un cuţit.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi au anunţat însă că Ionel Rabacu Alexandru a dispărut şi s-a cerut Tribunalului Galaţi emiterea unui mandat de arestare în lipsă. Tânărul a fost identificat pentru că îi mărturisise iubitei că avea de gând să comită un jaf şi i-a cerut acesteia o foarfecă pentru tăiait tabla, cu care a tăiat acoperişul casei de amanet.

"În 14 iunie 2008, la casa de amanet Romero situată în cartierul Micro 40 s-a produs o crimă, înregistrată iniţial cu autor necunoscut. În urma cercetărilor, s-a stabilit că un individ a pătruns înainte de deschiderea casei de amanet în incinta acesteia cu intenţia clară de a comite un jaf. În momentul în care Mihaela Streşină, casiera ce lucra acolo, a intrat în casa de amanet, a fost atacată cu un cuţit de către intrus. Victima a murit după ce agresorul a lovit-o cu acel cuţit de 14 ori", a declarat Emilia Negraia, procurorul care a anchetat acest caz.

Sursa citată a mai precizat că ancheta a cuprins investigaţii, identificări de persoane şi, audieri de persoane ce puteau da relaţii despre ce s-a întâmplat la casa de amanet.

"Toate acestea, coroborate şi cu constatările tehnico-ştiinţifice şi rapoartele de expertiză ADN au dus la identificarea autorului. Acesta este Rabacu Alexandru Ionel, faţă de care s-a pus în mişcare urmărirea penală pentru tentativă de tâlhărie şi omor deosebit de grav", a spus Emilia Negraia.

Tânărul este din oraşul Târgu Bujor, are 18 ani şi abandonase şcoala în clasa a XI-a. După ce tatăl său, fost poliţist, a murit, iar mama sa a plecat în străinătate, băiatul a devenit moştenitorul a două imobile pe care le-a vândut, după care a cheltuit banii şi s-a hotărât să facă rost de alţii.

Ştefan Căpătan, reprezentantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, a precizat că ancheta a fost una dificilă, pentru că autorul faptei şi-a mascat foarte bine faţa în momentul producerii atacului. După audierea a sute de persoane, tânărul a intrat în cercul suspecţilor şi audiat de poliţişti. Pentru că nu au fost suficiente probe împotriva sa, el a fost internat într-un centru de minori, neavând unde să locuiască, dar a fugit.

"Am mers pe trei piste: una a fost gelozia, alta răzbunarea, iar cea de-a treia a fost jaful. Am ajuns la concluzia că jaful a fost pista potrivită, iar Rabacu a intrat în cercul de suspecţi. În 23 iunie, l-am găsit şi l-am adus la anchetă. Pe întreg parcursul dialogului a spus foarte multe minciuni şi a negat implicarea sa în acest caz. Nu am avut probe împotriva sa, ci doar intuiţia ne-a condus la faptul că el ar putea fi autorul crimei. Ulterior, a fost dus într-un centru de minori, pentru că nu avea unde locui şi a reuşit la scurtă vreme să dispară. Pe 1 iulie, am primit o informaţie substanţială potrivit căreia el i-ar fi mărturisit prietenei lui că are de gând să comită un jaf şi i-a cerut un foarfece de tablă cu care să decupeze acoperişul casei de amanet. Am confruntat imediat probele ADN de la faţa locului cu cele prelevate de la suspect în timpul anchetei şi, la o lună de zile, ni s-a confirmat că acesta este autorul", a declarat Ştefan Căpătan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici