Ucigaşul lui "Caiac", condamnat definitiv la 18 de ani de închisoare

Cătălin Mavrichie, cel care în 2008 l-a ucis pe interlopul craiovean Mihail Pârvu, zis "Caiac", a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 18 ani de închisoare şi doi ani interzicerea unor drepturi.

399 afișări
Imaginea articolului Ucigaşul lui "Caiac", condamnat definitiv la 18 de ani de închisoare

Ucigaşul lui "Caiac", condamnat definitiv la 18 de ani de închisoare (Imagine: Darius_Mitrache/Mediafax Foto)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins în 7 mai recursurile făcute de Parchetul Curţii de Apel Craiova, de Mavrichie şi de soţia victimei, Liliana Pârvu, hotărând astfel menţinerea deciziei Curţii de Apel Craiova.

În 18 ianuarie, instanţa Curţii de Apel Craiova a decis reducerea pedepsei pe care Cătălin Mavrichie a primit-o la Tribunalul Dolj, de la 25 de ani la 18 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi pentru o perioadă de doi ani.

Tribunalul Dolj decisese, în 20 mai 2009, condamnarea lui Mavrichie la 25 de ani închisoare şi la pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pe o perioadă de doi ani. Totodată instanţa a mai aplicat la acel moment încă o pedeapsă de cinci ani închisoare, iar din cele două a decis ca Mavrichie să o execute pe cea mai grea, respectiv pe cea de 25 de ani de închisoare.

Instanţa a mai decis atunci ca Mavrichie să îi plătească Lilianei Pârvu, soţia lui Caiac, 40.000 de lei despăgubiri civile şi 50.000 de lei daune morale, precum şi 13.300 de lei cheltuieli ocazionate de urmărirea penală şi de judecata dosarului.

Cătălin Mavrichie este fost trimis în judecată pentru că, în dimineaţa de 26 august 2008, la ora 4.30, a plecat la locuinţa lui Mihai Pârvu, asupra căruia, după "discuţii contradictorii", a tras mai multe focuri cu o "armă letală". Potrivit anchetatorilor, arma cu care Mavrichie a tras avea muniţie cu proiectil metalic, unul din gloanţe provocându-i victimei o plagă împuşcată ce a determinat o hemoragie cu ruptură de organe interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici