Ucraina lansează o nouă bancnotă care marchează împlinirea unui an de război

  • Autorităţile din Ucraina lansează o nouă bancnotă care marchează împlinirea unui an de război.
  • Este vorba despre prima bancnotă comemorativă dintr-o serie care va mai cuprinde modele dedicate victoriei şi reconstrucţiei ţării, susţin ucrainenii, potrivit Sky News.
635 afișări
Imaginea articolului Ucraina lansează o nouă bancnotă care marchează împlinirea unui an de război

Banca centrală a Ucrainei a dezvăluit joi modelul bancnotei de 20 de grivne care arată trei soldaţi ţinând steagul naţional pe o parte şi două mâini legate pe cealaltă parte.

În cadrul unei prezentări la Kiev, Andriy Pyshnyi, guvernatorul Băncii Naţionale a Ucrainei, a declarat că „mica bucată de hârtie" descrie „un an de emoţii, modele, conţinut şi lucruri emblematice".

Potrivit oficialilor băncii centrale, a fost nevoie de opt luni pentru a concepe şi a produce bancnota, iar aceasta este prima dintr-o serie de bancnote comemorative planificate.

Oficialii au mai anunţat că au fost planificate bancnote pentru a marca victoria în război şi reconstrucţia Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici