Ucrainenii nu se înghesuie să depună cereri de azi în România

Din 29 decembrie până în prezent au fost depuse la Inspectoratul General de Imigrări (IGI) peste 660 de cereri de obţinere a avizelor de angajare în muncă, însă niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, în perioada analizată, potrivit IGI.

331 afișări
Imaginea articolului Ucrainenii nu se înghesuie să depună cereri de azi în România

Ucrainenii nu se înghesuie să depună cereri de azi în România

663 de cereri de obţinere a avizelor de angajare în muncă au fost înregistrate de poliţiştii de imigrări, la nivel naţional, în perioada 29 decembrie 2023 - 3 ianuarie. Alte 251 de cereri au fost aprobate, iar 10 au fost respinse.

Cetăţenilor străini le-au fost emise 800 de permise de şedere temporară şi pe termen lung, fiind înregistrate şi 754 de cereri de prelungire a dreptului de şedere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, în această perioadă, alte 217 permise de şedere au fost emise pentru beneficiarii protecţiei temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001privind standardele minime pentru acordarea protecţiei temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, şi măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane şi suportarea consecinţelor acestei primiri. Din data de 18 martie 2022 şi până în prezent au fost emise 150.623 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare.

Niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, în perioada analizată. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.456 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 31,4%.

23 de străini au fost îndepărtaţi de pe teritoriul ţării noastre (12 străini împotriva cărora au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României au fost îndepărtaţi sub escortă în perioada 30 decembrie 2023 - 2 ianuarie).

Totodată, poliţiştii de imigrări, în cooperare cu structuri cu atribuţii în domeniu (Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră etc.) au depistat 26 de străini în situaţii ilegale, 15 dintre aceştia fiind introduşi în centrele de cazare a străinilor luaţi în custodie publică.

Au fost efectuate 15 activităţi specifice de control, cu forţe proprii sau în cooperare, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aviz,
angajare,
imigrant

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici