Udrea: 2009-2010, primii ani în care Guvernul a alocat bani pentru infrastructura turistică

Ministrul Turismului şi Dezvoltării, Elena Udrea, susţine că 2009 şi 2010 au fost primii ani în care Guvernul a alocat bani de la buget pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, ea afirmând că până la sfârşitul anului vor fi inaugurate trei pârtii de schi şi o staţiune balneară.

16 afișări
Imaginea articolului Udrea: 2009-2010, primii ani în care Guvernul a alocat bani pentru infrastructura turistică

Udrea: 2009-2010, primii ani în care Guvernul a alocat bani pentru infrastructura turistică (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Udrea a mers, vineri, la Timişoara, pentru a semna un contract pentru restaurarea Castelului Huniade din municipiu, în valoare de aproximativ 52,5 milioane de lei, din care 33,7 milioane de lei provin din fonduri europene nerambursabile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În 2009-2010, am investit din bugetul de stat suficient de mult încât să ne putem mândri cu prima situaţie în care Guvernul alocă bani de la buget pentru dezvoltarea infrastructurii. Vom inaugura trei pârtii de schi şi o staţiune balneară până la sfârşitul acestui an. De aceea fondurile europene sunt binevenite, deoarece vin în completarea resurselor bugetare", a afirmat Udrea.

Ea a spus că, la finalul proiectului de restaurare, Castelul Huniade din Timişoara va atrage turişti şi se vor crea noi locuri de muncă.

"Sunt convinsă că reabilitarea acestui castel va atrage turişti. Sunt convinsă că investiţiile în turism, pe lângă crearea de noi locuri de muncă, vor face ca turismul să crească", a spus Udrea.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 48 de luni, la final clădirea urmând să găzduiască Muzeul Banatului.

De la Timişoara, Elena Udrea a plecat la Sânnicolau Mare, unde va semna alte două proiecte în valoare totală de aproximativ 85 de milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici