Udrea estimează că de Paşte pe litoral s-au aflat 12.000 de turişti

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat că este prima dată când litoralul românesc este plin, de Paşte, apreciind că la slujba de Înviere oficiată pe plajă la Constanţa au asistat 10.000 de persoane.

17 afișări
Imaginea articolului Udrea estimează că de Paşte pe litoral s-au aflat 12.000 de turişti

Udrea estimează că de Paşte pe litoral s-au aflat 12.000 de turişti (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Udrea a apreciat că programele "Lumină la malul mării" şi "Paştele în Bucovina", derulate de Ministerul Turismului, s-au bucurat de succes, adunând mii de turişti atât pe litoral, cât şi în Bucovina.

"Litoralul e plin, este pentru prima dată când de Paşte este plin şi sperăm ca acest lucru să fie transformat într-o tradiţie. Şi celălalt proiect de sărbători, pentru Bucovina, s-a bucurat de un mare succes, Bucovina a fost plină de turişti. Ambele proiecte au fost un succes şi asta ne încurajează, ne îndeamnă să avem noi iniţiative pentru turişti pe litoral, să încercăm să depăşim concurenţa", a declarat Elena Udrea.

Ea a susţinut că peste 10.000 de persoane au asistat la slujba de Înviere oficiată de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, pe plaja din Constanţa, şi a estimat că duminică s-au aflat pe litoral circa 12.000 de turişti.

"Vom încerca să aducem turişti în week-end pe litoral, cu avionul din Bucureşti şi din alte oraşe din ţară", a mai spus ministrul Turismului.

Întrebată dacă preşedintele Traian Băsescu a fost invitat pe litoral sau dacă a venit din proprie iniţiativă, Udrea a răspuns că ministerul pe care îl conduce a invitat la mare "toate oficialităţile".

"Am auzit şi noi din presă că preşedintele va trece pe aici", a spus Udrea.

Ea a explicat că motivul pentru care l-a invitat pe Bregovic să susţină concertul de la Mamaia este legat de faptul că acesta foloseşte motive din folclorul românesc.

"Ne bucură să avem un oaspete care recunoaşte folclorul şi îl foloseşte în muzica sa. Ne-am bucurat să oferim acest concert tuturor celor care sunt pe litoral. Ne dorim să vină şi în Bucovina şi să participe şi la alte proiecte pe care ministerul le va derula", a adăugat Elena Udrea.

Aceasta i-a oferit lui Bregovic o traistă bucovineană, spunându-i că este "din colecţia primăvară-vară".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici