Udrea vrea biciclete şi pomi în Bucureşti şi interzicerea cablurilor suspendate

Ministrul Dezvoltării Elena Udrea scrie, pe blog, că susţine proiectele de închiriere a bicicletelor în Capitală, de plantare a pomilor pentru rezolvarea problemei prafului, doreşte un video-chat între aleşii PDL Bucureşti şi cetăţeni şi critică "reţeaua de cabluri care acoperă cerul Bucureştiului".

28 afișări
Imaginea articolului Udrea vrea biciclete şi pomi în Bucureşti şi interzicerea cablurilor suspendate

Udrea vrea biciclete şi pomi în Bucureşti şi interzicerea cablurilor suspendate (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Şi mie mi se pare foarte bun programul de închiriere a bicicletelor în Bucureşti. E un mijloc sănătos de a te deplasa şi, de multe ori, chiar mai rapid decât cu maşina. Voi susţine acest demers şi vom vedea în ce măsură se poate atinge magnitudinea proiectului anunţat acum două săptămâni la Londra (6.000 de biciclete)", a precizat Elena Udrea răspunzând unui cititor.

Udrea a menţionat că praful din Bucureşti este o problemă reală şi că va încerca demararea unui proiect de plantare de pomi.

"Sunt de acord că praful din Bucureşti este o reală problemă. Vom încerca să demarăm un proiect de plantare de pomi, pentru că am înţeles că un arbore matur reţine peste 20 de kilograme de praf. «Centura verde a Capitalei» este un proiect care trebuie pus neapărat în practică. Îmi pare rău că a fost tras pe dreapta în ultimii ani", a scris Elena Udrea.

O altă problemă a Capitalei o constituie reţeaua de cabluri, a arătat liderul PDL, adăugând că aceasta trebuie să dispară.

"Reţeaua de cabluri care acoperă cerul Bucureştiului trebuie să dispară. De altfel, am mai vorbit despre asta şi într-una dintre postările mai vechi de pe blog. În niciuna dintre capitalele europene unde am fost nu existau atâtea cabluri suspendate. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului are rol de reglementare într-un proiect legislativ privind urbanismul, urmând să existe interdicţii clare privind prezenţa acestor cabluri", a mai precizat Udrea.

Ea a arătat că susţine ideea îmbunătăţirii comunicării între aleşii PDL Bucureşti şi cetăţeni şi a menţionat că va încerca la PDL Bucureşti să facă ceva asemănător ca pe site-ul Camerei Deputaţilor sau al Senatului, astfel încât fiecare bucureştean să vadă cum au votat consilierii locali pentru fiecare proiect legislativ.

"La şedinţa de acum două zile a Biroului Permanent Municipal, le-am împărtăşit colegilor ideea referitoare la video-chat-ul pe care l-am putea face cu aleşii locali şi ea a fost foarte bine primită. În momentul în care se va lansa site-ul PDL Bucureşti, cu siguranţă va exista şi această posibilitate. Vom face chiar un calendar pe tematici", a scris Udrea.

"Vom încerca să facem la PDL Bucureşti ceva asemănător ca pe site-ul Camerei Deputaţilor sau al Senatului: fiecare bucureştean să vadă cum au votat consilierii locali pentru fiecare proiect legislativ în parte. E nevoie de o transparenţă a deciziilor politice şi PDL Bucureşti este dispus să facă acest pas", a adăugat ministrul Dezvoltării.

Udrea a făcut precizări, pe blog, şi în legătură cu restructurarea RADET, reabilitarea termică a blocurilor şi cu ideea trenului expres regional.

Ea a menţionat că nu doreşte să pună beţe în roate cuiva, cu atât mai mult primarului Sorin Oprescu, dar nu este de acord cu achiziţia de ceasuri de aur şi cu aducerea de lebede negre pentru parcurile Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici