Ukrainska Pravda: Fizicianul experimental Vasil Kladko a fost ucis

Armata rusă ucide la întâmplare copii, oameni simpli, dar şi personalităţi ale Ucrainei.

2560 afișări
Imaginea articolului Ukrainska Pravda: Fizicianul experimental Vasil Kladko a fost ucis

Ukrainska Pravda: Fizicianul experimental Vasyl Kladko a fost ucis

Forţele ruse l-au ucis pe un fizician experimental în vârstă de 65 de ani, membru al Academiei Naţionale de Ştiinţe a Ucrainei, Vasyl Kladko, la Vorzel, în regiunea Kiev, arată Ukrainska Pravda, citând Academia Naţională de Ştiinţe din Ucraina.

Kladko a fost în Vorzel pentru a-şi aduce familia în oraş.

„Departamentul de Fizică şi Astronomie al Academiei Naţionale de Ştiinţe a Ucrainei anunţă cu profundă tristeţe că, pe 13 martie anul acesta, la Vorzel, ocupanţii ruşi au împuşcat cu brutalitate un fizician experimental remarcabil, şef pe termen lung al departamentului şi director adjunct al Institutul VE Lashkarev de fizica semiconductoarelor Academiei Naţionale de Ştiinţe a Ucrainei, câştigător al Premiului de Stat al Ucrainei în domeniul ştiinţei şi tehnologiei, V.E. Lashkarev al Academiei Naţionale de Ştiinţe a Ucrainei, profesor, membru corespondent al Academiei Naţionale de Ştiinţe a Ucrainei Vasyl Petrovici Kladko”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici