Ultima probă scrisă a examenului de Evaluare Naţională s-a încheiat. Elevii aşteaptă acum primele rezultate

  • Aproape 10.000 de absolvenţi au susţinut joi proba de Limba şi literatura maternă a Evaluării Naţionale
  • Niciun elev nu a avut temperatura mai mare de 37.3 grade Celsius
  • De asemenea, niciun elev nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă
285 afișări
Imaginea articolului Ultima probă scrisă a examenului de Evaluare Naţională s-a încheiat. Elevii aşteaptă acum primele rezultate

Evaluare Naţională 2020

La proba scrisă au fost prezenţi 9.553 de candidaţi, iar 758 nu s-au prezentat la examen. Conform Ministerului Educaţiei Naţionale, nu au fost cazuri de candidaţi care să fi avut temperatura peste 37.3 grade Celsius sau să fi fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

Joi, conform centralizării, 18 candidaţi se aflau în izolare şi 1 spitalizat/în carantină.

Subiectul şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura maternă au fost publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afişate luni, 22 iunie, până la ora 14:00.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunţate sâmbătă, 27 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici