Ultimii patru mineri morţi la Petrila vor fi înmormântaţi joi

Cei patru mineri morţi în subteran la Petrila şi ale căror corpuri au fost scoase marţi seară la suprafaţă vor fi înmormântaţi în cursul zilei de joi, la Petrila şi Baru Mare.

310 afișări
Imaginea articolului Ultimii patru mineri morţi la Petrila vor fi înmormântaţi joi

Ultimii patru mineri morţi la Petrila vor fi înmormântaţi joi (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Trei dintre mineri sunt depuşi la capela din localitatea Petrila, iar altul se află la casa sa părintească din localitatea Baru Mare, situată la câţiva kilometri de Petroşani.

Sute de oameni şi-au luat rămas bun, miercuri seară, de la inginerul-şef producţie Iosif Brad şi de la minerii Silviu Moş şi Cristian Şipoş, toţi trei fiind depuşi la capela din localitatea Petrila. Locul s-a dovedit a fi mult prea mic pentru toţi cei care au venit la ultimul priveghi al minerilor morţi în explozie.

Alături de familiile îndoliate, la căpătâiul ortacilor morţi în subteran s-a aflat şi directorul general al CNH Petroşani, Daniel Surulescu şi alţi reprezentanţi ai Companiei Huilei. Directorul general a vorbit cu familiile îndoliate şi s-a recules alături de toţi ceilalţi ortaci.

Cei trei mineri din Petrila vor fi înmormântaţi, joi, la cimitirul din localitate.

Cel de-al patrulea miner scos marţi seară de la Petrila, Trandafir Vişan, a fost dus în localitatea sa natală, Baru Mare, unde urmează să fie înmormântat în după amiaza zilei de joi.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila. În urma deflagraţiilor, 12 mineri şi salvatori au murit, iar alţi 14 au fost răniţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici