Un activist care protesta împotriva morţii lui Alexei Navalnîi a fost băgat în beci. Andrei Viazov a fost arestat la Krasnodar

Activistul rus Andrei Viazov a fost arestat în oraşul Krasnodar din sud, după ce a afişat un banner prin care protesta împotriva morţii lui Alexei Navalnîi, a cărui înmormântare va avea loc mâine.

433 afișări
Imaginea articolului Un activist care protesta împotriva morţii lui Alexei Navalnîi a fost băgat în beci. Andrei Viazov a fost arestat la Krasnodar

Activistul este ţinut în beci

Imaginile îl arată pe Viazov ţinând în mâini o eşarfă cu cuvintele „Navalny 20!8”, un slogan care se referă la anul candidaturii eşuate a fostului lider al opoziţiei, în faţa unui monument în memoria victimelor fascismului.

Potrivit avocatului său, Alexei Avanesian, Viazov a participat la protestele din Krasnodar şi a fost unul dintre cei peste 400 de protestatari arestaţi în toată Rusia în ultimele zile.

A doua zi după arestarea sa, instanţa din Krasnodar l-a condamnat să execute 14 zile într-un centru special de detenţie pentru „demonstrarea simbolurilor extremiste”, aceasta fiind pedeapsa maximă permisă de lege.

Eliberarea este programată pentru vineri, 1 martie, ziua în care Navalnîi va fi înmormântat la Moscova. Avanesian a făcut apel la cazul lui Viazov, care este ţinut într-o celulă subterană şi „nu a văzut lumina zilei” de când a fost arestat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici