Un administrator de firmă a furat 330 de camioane cu fier vechi de la Tractorul Braşov

Administratorul unei societăţi comerciale din Hunedoara a fost reţinut, după ce a furat 330 de camioane încărcate cu fier vechi de pe platforma Tractorul din Braşov, în valoare totală de peste 1,8 milioane de lei.

415 afișări

Potrivit şefului Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov, comisar-şef Ioan Trocaru, societatea Flavus Investiţii SRL, care administrează Platforma Tractorul, a făcut un contract cu o firmă din Hunedoara care avea sarcina de a transporta fierul vechi la un centru de colectare.

"În periaoda mai - octombrie 2010, administratorul firmei din Huendoara a dus fierul vechi la un centru de colectare însă a declarat, de exemplu, doar două camioane din şapte, restul banilor primiţi pe fierul vechi băgându-l în buzunar. Spunea că fierul respectiv provenea din gospodăria proprie", a spus Trocaru.

În felul acesta, administratorul a vândut 330 de camioane încărcate cu fier vechi, în valoare de peste 1,8 milioane de lei, bani pe care şi i-a însuşit, neonorând contractul cu firma braşoveană.

De asemenea, administratorul respectiv a provocat o evaziune fiscală de 450.000 de lei, prin neplata impozitului pe profit de 16 la sută, potrivit sursei citate.

Administratorul a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore şi prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă, însă intanţa a decis judecarea lui în stare de libertate. Procurorii Tribunalului Braşov au făcut recurs la decizia judecătorilor, recursul urmând să se judece la Curtea de Apel Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici