Un agent de asigurări de la Allianz-Ţiriac a înşelat 120 de persoane

Un agent de asigurări de la Allianz-Ţiriac a înşelat 120 de persoane, promiţându-le randamente nereale pentru sumele de bani depuse, prejudiciul fiind estimat la aproximativ trei milioane de euro, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

713 afișări
Imaginea articolului Un agent de asigurări de la Allianz-Ţiriac a înşelat 120 de persoane

Un agent de asigurări de la Allianz-Ţiriac a înşelat 120 de persoane (Imagine: Mediafax Foto)

Poliţiştii au finalizat cercetările privind o plângere formulată de Allianz-Ţiriac Asigurări împotriva unui consultant financiar, cu care avea încheiat un contract de colaborare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, fals şi uz de fals.

"Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că agentul de asigurare, în perioada derulării contractului de colaborare, a indus şi menţinut în eroare un număr de 120 de persoane asigurate, cărora le promitea randamente nereale pentru sumele de bani depuse în cadrul laturii investiţionale a poliţei de asigurare", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Comisarul Ciocan a mai precizat că, în total, au fost audiate 120 de persoane în acest caz, 33 dintre acestea formulând plângeri penale împotriva agentului de asigurare.

În urma finalizării expertizei financiar-contabile judiciare dispuse în cauză a rezultat un prejudiciu de aproximativ trei milioane de euro. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu propunere de declinare a competenţei în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Marius Onofrei, director de relaţii publice la Allianz-Ţiriac Asigurări, a declarat pentru Mediafax că agentul avea contract de mandat pentru vânzarea de poliţe de asigurare de viaţă cu componentă investiţională (unit-linked).

"În urma unor verificări care se fac periodic de către companie, în rândul agenţilor de vânzări, au fost descoperite unele necorelări în ceea ce priveşte documente fiscale emise de respectivul consultant şi sumele intrate în conturile Allianz-Ţiriac Asigurări", a explicat Onofrei.

Tot în aceeaşi perioadă, august 2007, compania a început să primească şi plângeri de la clienţi care doreau să afle informaţii despre randamentele poliţelor emise de asigurator.

Ca urmare, Allianz-Ţiriac Asigurări a început o anchetă internă şi, punând cap la cap informaţiile, a rezultat că acel consultant a încheiat poliţe de asigurare de viaţă fictive prin intermediul cărora promitea realizarea unor randamente mult mai mari decât ce putea oferi piaţa.

Astfel, la finalul lunii august 2007, Allianz-Ţiriac Asigurări a reziliat contractul cu agentul de asigurări şi a făcut plângere penală împotriva acestuia. Prejudiciul adus companiei a fost estimat la 700.000 de euro, din care au fost recuperaţi 150.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici