Un al treilea muncitor rănit în explozia de la Nehoiaşu, adus la Spitalul Floreasca

Un al treilea muncitor rănit în explozia produsă, duminică noaptea, în galeria subterană din localitatea buzoiană Nehoiaşu, a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde alţi doi colegi ai săi au fost transportaţi în stare gravă.

24 afișări
Imaginea articolului Un al treilea muncitor rănit în explozia de la Nehoiaşu, adus la Spitalul Floreasca

Un al doilea muncitor rănit în explozia de la Nehoiaşu, adus la Spitalul Floreasca din Capitală (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Managerul Spitalului Floreasca, Mircea Beuran, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că starea bărbatului, în vârstă de 50 de ani, este gravă.

Cei trei bărabaţi au suferit multiple traumatisme şi fracturi, în urma accidentului.

Astfel, N.N., în vârstă de 50 de ani, are traumatism cranio-cerebral grav, fractură occipitală, contuzie toracică, o plagă la genunchiul drept de aproximativ 6 centrimetri. Pacientul este internat la Secţia de Terapie Intensivă, în stare foarte gravă.

Al doilea rănit, S.N., în vârstă de 47 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral mediu, având plgă contuze la cap, un traumatism toracic cu fracturi costale, fracturi deschise la gamba dreaptă, la rotula stângă, precum şi fracturi la cot şi pumnul drept. Pacientul este în stare foarte gravă, în secţia de terapie intensivă.

Al treilea muncitor, I.V., în vârstă de 38 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral minor, o fractură deschisă la umărul drept, precum şi alte fracturi la antebraţul drept şi la axila dreaptă. Bărbatul este, de asemenea, în stare gravă. La ora transmiterii acestei ştiri, el este în sala de operaţie ortopedie.

Alţi trei răniţi sunt internaţi la Spitalul Orăşenesc Nehoiu, fiind în afara oricărui pericol.

Deflagraţia a avut loc într-o galerie subterană care urmează să facă legătura cu barajul Surduc, în momentul în care înăuntru se aflau zece muncitori ai societăţii Hidroconstrucţia, care forau la un canal de aducţiune către baraj.

Pentru a înlătura rocile şi a înainta cu lucrarea, muncitorii au folosit explozivi. Deflagraţia, care trebuia să fie una controlată, a fost deosebit de puternică. Şase dintre muncitori au fost răniţi, fiind scoşi la suprafaţă de către echipe de salvatori ajutate de cei patru muncitori care nu au fost răniţi în explozie.

Conform directorului Hidroconstrucţia S.A., Teodor Dumitraşcu, muncitorii lucrau în condiţii de siguranţă, cu echipament de protecţie, fiind exclusă posibilitatea ca acidentul să se fi produs din cauza încălcării unor norme ori dintr-o eroare a unuia dintre angajaţi.

Dumitraşcu a declarat, duminică noapte, corespondentului MEDIAFAX, că artificierii sunt unii cu experienţă şi că este imposibil să fi folosit o cantitate de dinamită mai mare în producerea exploziei controlate. El a adăugat că foarte probabil deflagraţia a avut drept cauză o acumulare de gaze nedetectată de aparatele cu care erau dotaţi lucrătorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici