Un alt bărbat a decedat în Capitală, din cauza gerului

Un alt bărbat a decedat în Capitală din cauza gerului, acesta fiind găsit, duminică la prânz, pe Calea Plevnei din Sectorul 6, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SAMBI), Alis Grasu.

15 afișări
Imaginea articolului Un alt bărbat a decedat în Capitală, din cauza gerului

Un alt bărbat a decedat în Capitală, din cauza gerului (Imagine: Mediafax Foto)

Medicii de la Ambulanţă au estimat că bărbatul, care avea în jur de 60 de ani, era decedat de câteva ore, a spus Alis Grasu.

Acesta este al doilea caz de deces în Capitală din cauza gerului, în urmă cu o zi un alt bărbat fiind găsit mort, pe un trotuar din Sectorul 5.

Alte trei persoane au fost internate cu hipotermie, de sâmbătă seara până duminică dimineaţa, în spitalele din Capitală. Este vorba despre doi bărbaţi, cu vârste de 35 de ani şi, respectiv, 60 de ani, acesta din urmă fiind găsit în curtea unei case din Sectorul 1.

Totodată, o femeie de 55 ani a fost trasportată, sâmbătă seara, la spital, fiind adusă dintr-un adăpost, a mai spus managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov.

Peste 500 de apeluri au fost înregistrate la SAMBI, sâmbătă noapte, din care 71 pentru persoane căzute în stradă.

"Am avut 507 apeluri toată noaptea, din care 71 au fost pentru căzuţi în stradă, 11 pentru fracturi şi traumatisme, trei pentru persoane care au suferit hipotermie, precum şi pentru două incendii", a precizat Alis Grasu.

SAMBI lucrează, duminică, cu 45 de maşini de urgenţă, 16 pentru transport şi 13 pentru consultaţii la domiciliu, a adăugat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti -Ilfov.

Echipele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), ale Poliţiei Comunitare, ambulanţele şi echipajele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au mers şi sâmbătă noapte pe străzi şi i-au dus în adăposturile sociale pe oamenii străzii.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a vizitat, sâmbătă noapte, pe oamenii străzii duşi în adăpostul de urgenţă al municipalităţii.

Echipajele SAMBI şi SMURD au identificat, vineri noapte, 40 de cazuri sociale. Şase persoane au fost internate cu hipotermie şi degerături ale membrelor, din care două la Spitalul Bagdasar-Arseni, alte două la Spitalul "Sfântul Ioan", iar una la unitatea Zerlende - care aparţine de Spitalul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta". Alte 16 persoane au fost duse la centrele petnru persoane fără adăpost, iar ceilalţi 18 au refuzat ajutorul echipelor de la ambulanţă, potrivit lui Alis Grasu.

Aproape toate spitalele municipalităţii au amenajat spaţii unde pot fi internaţi, în perioada cu temperaturi foarte scăzute, oamenii fără adăpost.

Directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Marius Savu, declara, vineri, pentru MEDIAFAX, că aproape toate spitalele Primăriei Capitalei, cu excepţia maternităţilor, a Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-facială «Prof.Dr. Dan Teodorescu» şi a Spitalului Foişor, unde sunt lucrări de reabilitare, vor primi cazurile aduse de Poliţia Comunitară sau de către serviciile de ambulanţă.

Bucureştenii care văd oameni fără adăpost ce stau în ger pe străzi pot suna pentru a sesiza aceste cazuri la numerele de telefon 021/305.55.07, apel cu tarif normal şi 0800-821-218, apel gratuit din toate reţelele.

Persoanele fără adăpost sunt duse la Adăpostul Temporar de Urgenţă din Sectorul 5 al Capitalei, la Complexul de Servicii Socio-Medicale al Municipiului Bucureşti, din Sectorul 4, şi la Complexul Multifuncţional de Tranziţie pentru tineri cu vârste între18 şi 26 de ani, din localitatea Domneşti.

Pe timpul zilei, persoanele fără adăpost se pot încălzi şi pot bea ceai sau supă la sediile DGASMB din strada Academiei, nr. 3-5, în Sectorul 3, şi din strada Salcetului, nr.5, în Sectorul 4, precum şi la Cantinele Sociale din străzile Sfântul Constantin, Agricultori, Calea Griviţei, Bulevardul Dacia şi Calea Ferentari.

Avertizarea cod galben de ger pentru Bucureşti şi 35 de judeţe a intrat în vigoare de vineri seară, ora 22.00 şi este valabilă până în 27 ianuarie. Meteorologii au anunţat temperaturi de până la minus 25 de grade în această perioadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici