Un arestat preventiv, care avea şi mandat de executare a unei pedepse, eliberat din greşeală

O persoană arestată preventiv, în cazul căreia instanţa revocase mandatul, dar care mai avea şi un alt mandat de executare a unei pedepse de doi ani şi trei luni, a fost eliberată din greşeală din Arestul Capitalei, fiind ulterior prinsă şi încarcerată, anunţă Poliţia Capitalei.

151 afișări
Imaginea articolului Un arestat preventiv, care avea şi mandat de executare a unei pedepse, eliberat din greşeală

Un arestat preventiv, care avea şi mandat de executare a unei pedepse, eliberat din greşeală

Poliţistul care a eliberat persoana respectivă nu a ţinut cont şi de mandatul de executare a pedepsei de 2 ani şi trei luni pentru infracţiuni la regimul rutier.

"La data de 27 februarie 2018, în urma unei adrese emise de instanţă s-a constatat că o persoană care s-a aflat sub imperiul unui mandat de arestare preventivă, revocat ulterior de instanţă, la 02 februarie 2018, persoană pusă în libertate în conformitate cu decizia judecătorului, se afla şi sub măsura unui mandat de executarea pedepsei cu inchisoarea de 2 ani şi 3 luni pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul rutier", anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis vineri MEDIAFAX.

Cel eliberat din greşeală a fost prins şi încarcerat pe 28 februarie 2018.

În ceea ce priveşte agentul care nu a avut în vedere mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani şi 3 luni, emis pe numele aceleiaşi persoane, Serviciul Control Intern a sesizat unitatea de parchet competentă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici