Un băiat de 14 ani şi-a înscenat răpirea, după ce a fost certat de părinţi

Un adolescent de 14 ani din Zalău şi-a înscenat răpirea, luni, după ce a fost certat de părinţi pentru situaţia şcolară, copilul susţinând că a fost răpit din blocul unde locuieşte de către persoane necunoscute şi mascate, băgat într-o dubă şi dus în zona localităţii Hereclean, unde a fost găsit.

379 afișări

Băiatul a susţinut în faţa poliţiei că a fost răpit de mai multe persoane necunoscute şi mascate, din scara blocului unde locuieşte, băgat într-o dubă şi dus în zona localităţii Hereclean, unde a reuşit să scape din maşină, lucruri care însă nu au fost confirmate de cercetările la faţa locului.

"IPJ Sălaj a fost sesizat, luni, de o femeie şi de un bărbat că au găsit în zona localităţii Hereclean un băiat de 14 ani, din Zalău, care susţinea că a fost răpit din blocul unde locuieşte de persoane necunoscute şi mascate, băgat într-o dubă şi dus în zona localităţii Hereclean. Băiatul stătea în picioare, în şanţul de la marginea carosabilului, cu mâinile şi picioarele legate şi cu o cârpă în gură, când a fost zărit de o femeie şi un bărbat care au oprit autoturismul, l-au dezlegat şi au sunat la 112. S-au deplasat de urgenţă echipe la faţa locului, iar în urma cercetărilor declaraţiile băiatului nu s-au confirmat. Acesta a recunoscut până la urmă că şi-a înscenat răpirea, după ce a fost certat de părinţi pentru situaţia şcolară", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Sălaj, Tincuţa Dumuţa, corespondentului MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, băiatul a declarat că, în urma discuţiei avute cu părinţii duminică seară privind situaţia sa şcolară, i-a fost teamă că va fi pedepsit, astfel că pentru a trezi compasiunea părinţilor şi a scăpa de pedeapsă şi-a înscenat răpirea.

"Poliţiştii aflaţi la faţa locului şi-au dat seama că mai multe declaraţii ale copilului nu se potrivesc şi l-au sfătuit pe copil că, dacă într-adevăr şi-a înscenat răpirea, este bine să recunoască. De asemenea, tatăl minorului, chemat la faţa locului, l-a încurajat pe acesta să recunoască înscenarea, lucru care s-a şi întâmplat în final", a spus Dumuţa.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Sălaj, Iosif Ghiurca, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că poliţiştii au luat în calcul posibilitatea unei înscenări dat fiind că băiatul avea mai multe versiuni în privinţa modului în care a scăpat din duba presupuşilor răpitori.

"Băiatul avea mai multe versiuni. În prima, a reuşit să deschidă uşa dubei în timp ce aceasta se afla în mers, pe carosabil, şi a sărit, dar nu prezenta pe corp nicio urmă în acest sens, nicio zgârietură, aşa cum ar fi fost normal. În a doua versiune, băiatul susţinea că a deschis uşa dubei şi ar fi sărit abia când aceasta se afla pe câmp. Cum erau mai multe versiuni, am fost obligaţi să luăm în considerare varianta înscenării", a afirmat Ghiurca.

IPJ Sălaj continuă cercetările în acest caz pentru a se stabili cu exactitate modul în care minorul de 14 ani a ajuns din Zalău în apropierea localităţii Hereclean şi pentru a se stabili dacă a fost ajutat în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici