Un baraj, montat pe râul Cerna pentru a opri deşeurile, a fost rupt de buşteni. Operaţiunea de curăţare va dura circa trei zile

  • Un baraj flotor din amonte de podul de la Coramnic din judeţul Mehedinţi a cedat în urma presiunii deşeurilor şi a buştenilor de mari dimensiuni veniţi din amonte.
  • Barajul fusese montat pe râul Cerna pentru a opri deşeurile.
802 afișări
Imaginea articolului Un baraj, montat pe râul Cerna pentru a opri deşeurile, a fost rupt de buşteni. Operaţiunea de curăţare va dura circa trei zile

Un baraj, montat pe râul Cerna pentru a opri deşeurile, a fost rupt de buşteni. Operaţiunea de curăţare va dura circa trei zile

Potrivit autorităţilor, în noaptea de duminică spre marţi, barajul flotor din amonte de podul de la Coramnic a cedat în urma presiunii deşeurilor şi a buştenilor de mari dimensiuni veniţi din amonte. Acesta fusese montat de Administraţia Bazinală de Apă Banat cu scopul de a opri pet-urile de mici dimensiuni şi materialul lemnos să ajungă în aval.

O parte din deşeurile acumulate şi transportate în ultimele de zile de viituri curg spre Dunăre şi spre acumularea Porţile de Fier. Din acest motiv, operaţiunea de curăţare a râului Cerna este îngreunată.

Echipele Administraţiei Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), împreună cu cele ale Administraţiei Bazinale de Apă Jiu (ABA Jiu)- Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi au ajuns în zonă şi colectează deşeurile de pe maluri şi din cursul de apă. Operaţiunea se efectuează manual, din barcă.

Buştenii de pe râu nu pot fi colectaţi din barcă şi vor ajunge la acumularea Porţile de Fie. Funcţionarea hidrocentralei nu este pusă în pericol. Acţiunea de curăţare va ţine cel puţin trei zile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici