Un bărbat a ameninţat că va detona un pod

Echipele de intervenţie au căutat, miercuri, aproape trei ore, un dispozitiv explozibil, după ce un bărbat a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a ameninţat că va detona podul de peste braţul Borcea dacă nu va primi 5.000 de euro.

12 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a ameninţat că va detona un pod

Un bărbat a ameninţat că va detona un pod

Potrivi Poliţiei Române, bărbatul a sunat, la ora 8.43, la numărul unic de urgenţă 112 Ialomiţa.

La scurt timp, după primirea apelului, dispozitive ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, Posturilor de Poliţie Transporturi Navale şi Transporturi Feroviare Feteşti, Inspectoratului Poliţei de Frontieră Ialomiţa, echipa Pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informaţii Ialomiţa şi echipaje ale Poliţiei Rutiere Autostrada A2 s-au deplasat la podul de peste braţul Borcea, de la ieşire din municipiul Feteşti spre Cernavodă.

Echipele de intervenţie au asigurat perimetrul şi căile de acces, atât pe apă, cât şi pe uscat, pentru înlăturarea oricărui pericol şi pentru a facilita verificarea zonei.

De asemenea, circulaţia a fost oprită pentru aproximativ 15 minute pe ambele sensuri, fără a fi înregistrate incidente.

În urma verificărilor, care au durat aproape trei ore, specialiştii nu au găsit în zona respectivă niciun dispozitiv suspect.

Anchetatorii continuă cercetările pentru identificarea persoanei care a sunat la 112 şi luarea măsurilor legale împotriva acesteia.

Totodată, Poliţia Română face un apel către cei care au astfel de ''îndeletniciri'' să conştientizeze scopul pentru care a fost creat numărul de urgenţă 112, amploarea resurselor implicate pentru verificarea unei astfel de sesizări, dar şi sancţiunile de care este pasibil apelantul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici