Un barbat a fost arestat în cazul băiatului de 14 ani găsit mort într-o râpă în Vaslui

  • Băiatul de 14 ani din comuna vasluiană Dimitrie Cantemir găsit mort, luni după-amiază, într-o râpă din comuna Oteleni, a fost omorât cu aproximativ 100 de lovituri.
  • Principalul suspect este un bărbat de 39 de ani, căruia copilul îi incendiase, cel mai probabil, magazinul.
  • Băiatul de 14 ani a fost dat dispărut pe 25 februarie şi găsit luni după-amiază.
1136 afișări
Imaginea articolului Un barbat a fost arestat în cazul băiatului de 14 ani găsit mort într-o râpă în Vaslui

Crimă macabră în Vaslui. Trupul unui băiat de 14 ani găsit într-o răpa la 6 zile de la dispariţie

Autorul crimei, susţin procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, avea un magazin mixt în curtea socrilor săi, magazin ce a fost incendiat în noiembrie anul trecut.

Cei care erau bănuiţi că ar fi dat foc magazinului erau băiatul de 14 ani şi încă doi tineri.

„Întrucât declaraţiile în acel dosar erau contradictorii, autorul a încercat să afle el traseul parcurs de victimă în noaptea în care a fost incendiat magazinul. Astfel încât, în data de 23 februarie s-a întâlnit cu victima într-un parc şi a întrebat minorul încă o dată care a fost traseul parcurs în noaptea în care a fost incendiat magazinul. Victima era cu bicicleta, au plecat împreună către locaţiile pe care le indica minorul ca fiind traseul parcurs în acea noapte", a declarat pentru MEDIAFAX Alice Ruja, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Pe drum, bărbatul a bănuit că tânărul îl minte şi s-a enervat, iar într-o lizieră de salcâmi a început să îl bată cu un par.

„A smuls un par din pădure şi a lovit victima de mai multe ori, el susţine că peste mâini şi peste picioare, urmează să vedem exact ce leziuni are la autopsie, în aprecierea lui a aplicat cam 100 de lovituri victimei, inclusiv după căderea victimei la pământ. După ce l-a lovit, l-a lăsat acolo şi a plecat acasă. Seara a presupus că victima a decedat, având în vedere numărul mare de lovituri, astfel încât a luat o pătură şi o sârmă din vie şi s-a întors la locul unde agresase minorul. Într-adevăr l-a găsit pe minor decedat, motiv pentru care s-a gândit cum să scape de cadavru", a precizat Alice Ruja.

Asftel că, potrivit sursei citate, bărbatul de 39 de ani a învelit cadravrul în pătură şi l-a legat cu sârmă şi l-a dus la 15 kilometri, într-o râpă, unde l-a ascuns cu frunze şi pământ.

„S-a făcut dosar de dispariţie ca urmare a sesizării bunicilor minorului, sesizare făcută la două zile de dispariţie. A fost căutat minorul, iar poliţiştii au luat în calcul şi varianta omorului, asfel încât autorul a fost testat cu tehnica poligraf, în cursul zilei de ieri. A picat testul şi în urma acestui lucru a decis să spună adevărul, astfel încât a condus organele de poliţie pe tot traseul şi a indicat locul în care a aruncat victima", a declarat Alice Ruja.

Bărbatul de 39 de ani este reţinut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de marţi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici