Un bărbat a murit după ce a fost împuşcat pe stradă, la Oradea. Principalul suspect, un cetăţean italian, a fost prins

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost împuşcat pe stradă, marţi dimineaţă, la Oradea, medicii ajunşi la faţa locului nemaiputând să-i salveze viaţa. Principalul suspect în acest caz este un cetăţean italian, partener de afaceri cu victima, care a fost prins de poliţişti, la ora transmiterii acestei ştiri fiind dus la poliţie pentru audieri.

2663 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a murit după ce a fost împuşcat pe stradă, la Oradea. Principalul suspect, un cetăţean italian, a fost prins

Un bărbat a fost împuşcat pe stradă, la Oradea (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, Alina Dinu, a declarat că incidentul a fost anunţat la 112 în jurul orei 8.30.

Potrivit sursei citate, victima este un bărbat în vârstă de 35 de ani care a fost împuşcat pe stradă, în municipiul Oradea, primele indicii fiind că arma folosită este una de vânătoare.

Bărbatul a fost împuşcat de mai multe ori, purtătorul de cuvânt al Poliţiei neputând preciza însă câte focuri au fost trase asupra acestuia.

Reprezentantul Poliţiei a mai spus că există un suspect în acest caz.

La rândul său, medicul Adrian Bordea de la SMURD Bihor a declarat că bărbatul avea multiple leziuni produse prin împuşcare cu o armă de foc.

Potrivit medicului, victima era în stop cardio-respirator, având leziuni grave la cap şi la torace şi s-a încercat fără succes resusitarea sa, timp de 50 de minute.

  • Principalul suspect în cazul crimei, un cetăţean italian, a fost prins

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, Alina Dinu, principalul suspect în acest caz a fost prins.

Conform unor surse judiciare, este vorba despre un cetăţean italian în vârstă de 58 de ani, partener de afaceri cu victima.

Potrivit unor surse judiciare, suspectul principal în acest caz este cetăţeanul italian Zappa Aldisio Andrea, în vârstă de 58 de ani, stabilit în judeţul Arad şi patron al unei firme de comerţ cu material lemnos şi alte materiale de construcţie.

Mobilul crimei ar fi fost legat de o sumă de bani pe care victima i-ar fi datorat-o cetăţeanului italian, afirmă surse judiciare.

Conform surselor citate, bărbatul are autorizaţie emisă de Serviciul de Arme al Poliţiei Arad pentru un pistol cu gaze.

Crima, însă, a fost comisă cu arma de vânătoare a concubinei sale, femeia fiind din Arad. Conform surselor citate, cetăţeanul italian a tăiat ţeava armei de vânătoare.

Bărbatul în vârstă de 35 de ani din Oradea a fost împuşcat la scurt timp după ce a ieşit din blocul în care locuia, situat pe strada Aluminei din municipiu.

Potrivit surselor citate, italianul ar fi aşteptat până când victima a făcut câţiva paşi, apoi a tras mai multe focuri de armă spre el, toate în cap şi torace.

După comiterea crimei, italianul şi-a lăsat victima în stradă şi s-a urcat în maşina sa, Lada Niva, fiind prins în localitatea Tinca.

"Un martor ocular a reţinut o parte din numărul de înmatriculare al maşinii şi a fost dată alarma în tot judeţul, iar patrulele rurale din Tinca l-au oprit ca şi cum l-ar opri pentru un control de rutuină. El nici nu a realizat că este urmărit", a declarat şeful Poliţiei Bihor, comisar-şef Adrian Bucur.

El a precizat că arma a fost găsită în maşina italianului.

  • Italianul şi-a recunoscut fapta şi a descris-o în detaliu

Cetăţeanul italian, care este stabilit la Arad, le-a spus poliţiştilor că marţi dimineaţă a venit la Oradea şi l-a aşteptat pe partenerul său de afaceri în faţa blocului, iar când acesta a ieşit din imobil i-a cerut să îi dea banii. Italianul le-a spus anchetatorilor că orădeanul ar fi început să râdă de el, că între ei a urmat un schimb de replici, după care el s-a întors la maşină, strigând că se va răzbuna, a scos arma, s-a întors şi a tras în bărbatul de 35 de ani.

Cetăţeanul italian urmează să fie audiat şi la Parchetul Tribunalului Bihor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici