Un bărbat a protestat în pielea goală în centrul Timişoarei

Un bărbat a protestat, joi, în pielea goală, în centrul Timişoarei, nemulţumit că a fost creştinat imediat după naştere, deşi este evreu, şi a cerut să fie şters din Cartea de Botez.

1341 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a protestat în pielea goală în centrul Timişoarei

Un bărbat a protestat în pielea goală în centrul Timişoarei (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Răzvan Slabu, care s-a plimbat complet dezbrăcat prin centrul Timişoarei, a spus că el a fost botezat creştin imediat după naştere, deşi este evreu.

Bărbatul cere să fie şters din Cartea de Botez, susţinând că în urmă cu şase luni a dat în judecată Biserica Ortodoxă, însă este ignorat, motiv pentru care a ales să protesteze dezbrăcat.

Întrebat de ce a ales să protesteze astfel, bărbatul a răspuns: "În primul rând că îmi permite Biblia, îmi permite Sfânta Scriptură, că şi Adam a umblat gol până a muşcat din fructul oprit, şi în al doilea rând pentru că asta este viitorul, fiecare poate să umble gol, este dreptul lui, nu este nimic grav".

Imediat ce a renunţat la haine, bărbatul a atras toate privirile, acesta fiind fotografiat şi filmat cu telefoanele mobile de către trecători.

"E urât din partea lui. Păcat că nu îl internează cineva. Cred că este bolnav", a spus un trecător.

La faţa locului, au sosit poliţiştii comunitari care l-au rugat pe bărbat să se îmbrace, însă acesta a luat-o la fugă. În final, protestatarul a fost prins de poliţiştii comunitari, care l-au constrâns să se îmbrace, după care a fost dus cu maşina la Sediul Poliţiei Comunitare din Timişoara.

"Este ceva ieşit din comun pentru noi. Am fugit după el. Am chemat intervenţia să îl ia să nu se adune lumea după el ca la circ", a declarat agentul Claudiu Falup de la Poliţia Comunitară Timişoara.

Bărbatul a fost amendat de poliţişti cu 200 de lei.

Bărbatul a mai protestat în luna aprilie, când a mers la Catedrală şi la Mitropolia Banatului, unde s-a certat cu preoţii, cerând să fie şters din Cartea de Botez. El susţinea atunci că a dat în judecată Biserica Ortodoxă şi a cerut şase milioane de euro despăgubire, pe motiv că a fost creştinat imediat după naştere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici