Un bărbat, care s-a rătăcit pe munte, a fost găsit de salvamontişti după 2 zile

  • Un bărbat care s-a rătăcit în zona Platoul Babelor şi a fost nevoit să petreacă două nopţi sub cerul liber a fost găsit miercuri de salvamontişti.
  • Bărbatul de 45 de ani din Constanţa era epuizat fizic, iar salvamontiştii spun că echipamentul profesional i-a salvat viaţa turistului.
1057 afișări
Imaginea articolului Un bărbat, care s-a rătăcit pe munte, a fost găsit de salvamontişti după 2 zile

Un bărbat care a dormit 2 nopţi sub cerul liber după ce s-a rătăcit pe munte, găsit de salvamontişti

Potrivit Salvamont Dâmboviţa, turistul a dormit două nopţi sub cerul liber după ce s-a rătăcit undeva între Babele-Omu, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, şi a rămas în viaţă doar datorită echipamentului profesional de care dispunea.

Bărbatul, epuizat fizic, a fost găsit miercuri în zona Platoul Babelor de echipa Salvamont Buşteni, aflată în patrulare şi care fusese alertată încă de luni de Salvamont Dâmboviţa, care a sesizat faptul că o maşină se află în zona telecabinei Peştera şi propietarul nu a revenit de pe traseu.

Bărbatul a fost preluat din zona Babelor de echipa Salvamont Dâmboviţa şi transportat până la autoturism.

Conform salvamontiştilor, turistul în vârstă de 45 de ani este din Constanţa şi a plecat singur în drumeţie la Vârful Omu, în cursul zilei de luni, pornind din zona telecabinei unde şi-a lăsat maşina.

„Vremea capricioasă, ceaţa şi precipitaţiile i-au creat mari probleme, bărbatul fiind epuizat fizic şi pus în situaţia de a nu mai putea continua drumul. Nu a putut nici să solicite ajutor la 112 sau Salvamont pentru că telefon mobil i s-a descărcat”, au mai transmis salvamontişitii.

Potrivit acestora, bărbatul se află acum în afara oricărui pericol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici