Un bărbat din Harghita, internat la Terapie Intensivă, după ce a fost muşcat de un şarpe

Un bărbat a fost internat, luni, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita din Miercurea Ciuc, după ce a fost muşcat de un şarpe, cel mai probabil o viperă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

381 afișări
Imaginea articolului Un bărbat din Harghita, internat la Terapie Intensivă, după ce a fost muşcat de un şarpe

Un bărbat din Harghita, internat la Terapie Intensivă, după ce a fost muşcat de un şarpe (Foto: Captură)

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, adus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, le-a povestit medicilor că se afla într-o zonă împădurită din vecinătatea comunei Cioboteni, împreună cu fiica sa, când un şarpe l-a muşcat de palma mâinii drepte.

Fără să stea pe gânduri, bărbatul a prins şarpele şi a rugat-o pe fiica sa să îl fotografieze cu telefonul mobil, pentru ca specialiştii să poată stabili dacă este vorba despre o viperă sau de un alt şarpe.

Bărbatul a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă, unde i se face terapie cu ser antiviperin.

"Pacientul este echilibrat hemodinamic, iar starea sa este relativ bună", a declarat managerul spitalului, dr. Demeter Ferenc.

Potrivit sursei citate, acesta este al cincilea pacient muşcat de şarpe care ajunge la Spitalul Judeţean, de la începutul verii, toţi fiind acum în afara pericolului.

În contextul încălzirii vremii, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a atenţionat că şerpii devin activi în zilele toride. Fiind perioadă de vacanţă şi de concedii, medicul Demeter le-a recomandat celor care merg la munte, în zone cu pietre şi stânci expuse la soare, să poarte pantaloni lungi, bocanci şi şosete albe, iar dacă se întâmplă să fie muşcaţi de şarpe să sune imediat la 112.

"Pe zonele cu pietre şi stânci sunt vipere frecvent, pentru că de acolo absorb cel mai eficient căldura soarelui, de care organismul lor are nevoie, nefiind adaptat să producă propria căldură. De preferat, să fim încălţaţi cu încălţăminte solidă, bocanci şi şosete albe, întrucât viperele se sperie de zonele albe mişcătoare", a spus Demeter.

El a adăugat că este bine ca turiştii să facă zgomot când merg pe o cărare de munte sau pe stânci, pentru că şerpii simt vibraţiile şi pleacă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici