Un bărbat din Sfântu Gheorghe a făcut baie la copcă la minus 22 de grade Celsius - FOTO

Un bărbat din Sfântu Gheorghe, Kelemen Laszlo, preşedintele Asociaţiei Ornitologice RARA AVIS Covasna, a făcut, miercuri, baie la copcă în lacul de la Reci, pentru a-şi întări sistemul imunitar şi a-şi menţine sănătatea, în condiţiile în care în zonă erau minus 22 de grade Celsius.

399 afișări
Imaginea articolului Un bărbat din Sfântu Gheorghe a făcut baie la copcă la minus 22 de grade Celsius - FOTO

Un bărbat din Sfântu Gheorghe a făcut baie la copcă la minus 22 de grade Celsius - FOTO (Imagine: Kiss Edit/Mediafax Foto )

Kelemen Laszlo a declarat că a decis abia miercuri dimineaţă ca aceasta să fie ziua în care va face baia, după ce a văzut că aceasta este ziua cea mai rece din iarnă.

"A fost o provocare şi pentru mine, este al patrulea an consecutiv când fac baie la copcă, dar în anii precedenţi nu a fost atât de frig ca astăzi", a spus Kelemen.

Bărbatul a afirmat că, în momentul în care a început să sape copca, termometrul indica minus 22 de grade Celsius, iar apa avea 0,3 grade.

Pe lacul de la Reci, acesta a săpat în gheaţă, groasă de aproape 40 de centimetri, o gaură suficient de mare cât să încapă în ea.

"La minus 22 grade, cât erau în acel moment, cum am spart gheaţa repede s-a şi format la loc un strat subţire", a afirmat bărbatul, adăugând că după mai multe reprize de scufundări a reuşit să stea în apă, până la brâu, aproape două minute.

Kelemen a adăugat că acesta este al patrulea an consecutiv în care face baie la copcă cu scopul de a-şi întâri sistemul imunitar şi de a-şi menţine sănătatea.

Covăsneanul a spus că anul viitor vrea să meargă la Întorsura Buzăului, unde este cel mai frig.

În judeţul Covasna, miercuri a fost a cincea zi consecutivă cu valori sub minus 26 grade Celsius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici