Trei femei au murit din cauza GRIPEI. Numărul total al deceselor ajunge la 47. Anunţul legat de epidemie, aşteptat marţi

Trei femei în vârstă de 47, 48 şi 64 de ani din judeţele Constanţa şi respectiv Timiş, dar şi un bebeluş de 11 luni tot din judeţul Timiş au murit din cauza gripei, anunţă Institutul Naţional pentru Sănătate Publică (INSP). Astfel, numărul deceselor a ajuns la 47, de la începutul sezonului.

6321 afișări
Imaginea articolului Trei femei au murit din cauza GRIPEI. Numărul total al deceselor ajunge la 47. Anunţul legat de epidemie, aşteptat marţi

Alţi patru români au murit din cauza GRIPEI. Numărul total al deceselor a ajuns la 43

Două femei, în vârstă de 48 şi respectiv 64 de ani, ambele din judeţul Timiş, confirmate cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, au murit luni, 28 ianuarie în timp ce o altă femeie în vârstă de 47 de ani din judeţul Constanţa a murit pe sâmbătă, 26 ianuarie. Ea a fost confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat.

Totodată, un bebeluş în vârstă de 11 luni, din judeţul Timis, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, a murit vineri, 25 ianuarie.

Cu toţii sufereau şi de alte boli şi nu erau vaccinaţi antigripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că România este în pragul unei epidemii, precizând însă că pentru a putea fi declarată stare de epidemie trebuie ca săptămâna aceasta numărul cazurilor diagnosticate de gripă să fie mai mare decât cel estimat. Sorina Pintea a spus că va face publice datele marţi.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că un bebeluş de unsprezece luni a decedat, sâmbătă, pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a unităţii medicale din cauza gripei.

“Copilul a fost internat pe Secţia de Distrofici (n.r. din cadrul Spitalului de Copii din Timişoara), cu multiple malformaţii, a fost şi operat şi a fost adus la noi cu un test rapid de gripă pozitiv. A fost adus la noi cu insuficienţă respiratorie şi bronhopneumonie vineri după-masa, iar sâmbătă a decedat. A fost internat pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă”, a afirmat medicul Virgil Musta.

Trei bărbaţi în vârstă de 40, 49 şi 93 de ani din judeţele Giurgiu, Brăila şi respectiv Bucureşti, precum şi o femeie de 87 de ani din judeţul Iaşi au murit din cauza gripei. Cu toţii sufereau şi de alte boli şi nu erau vaccinaţi antigripal. 

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, o femeie în vârstă de 87 de ani din judeţul Iaşi a murit din cauza virusului gripal tip A. Victima suferea şi de alte boli, nefiind vaccinată antigripal. Decesul a fost înregistrat în data de 27 ianuarie.

De asemenea, printre victime se află şi un bărbat de 49 de ani, din judeţul Brăila, care a fost confirmat cu virus gripal tip A şi avea şi alte condiţii medicale preexistente.

O altă victimă este un bărbat de 93 de ani din municipiul Bucureşti, de asemenea având şi alte probleme de sănătate. Decesul a fost înregistrat pe 25 ianuarie.

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, în data de 24 ianuarie, a murit şi un bărbat de 40 de ani din judeţul Mureş. Acesta avea şi alte condiţii medicale preexistente.

Niciuna dintre cele patru persoane nu era vaccinată antigripal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici