Un bebeluş de doar 5 luni a murit la câteva ore după ce a primit tratament pentru roşu în gât: „Nepăsarea şi aşteptatul şpăgii omoară din nou”

Apropiaţii familiei unui bebeluş de cinci luni acuză un medic de la Policlinica din Focşani că i-a dat copilului tratament pentru roşu în gât, iar acesta a murit câteva ore mai târziu de pneumonie. Poliţia Vrancea a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

3558 afișări
Imaginea articolului Un bebeluş de doar 5 luni a murit la câteva ore după ce a primit tratament pentru roşu în gât: „Nepăsarea şi aşteptatul şpăgii omoară din nou”

Un bebeluş de doar 5 luni a murit la câteva ore după ce a primit tratament pentru roşu în gât: „Nepăsarea şi aşteptatul şpăgii omoară din nou”

Acuzaţiile au fost făcute pe Facebook de un apropiat al părinţilor bebeluşului. El spune că medicul care a văzut copilul i-a prescris spray de gât. Copilul a murit câteva ore mai târziu, iar la autopsie s-a constatat că a avut pneumonie.

„Nepăsarea şi aşteptatul şpăgii omoară din nou. În data de 6 decembrie, o tânără din satul Ciuşlea, comuna Garoafa, s-a prezentat la unitatea primiri urgenţe Sf. Pantelimon Focşani cu fetiţa ei de numai 5 luni. După ce i-a făcut doar un control <în gât>, i s-a spus că fetiţa are roşu în gât şi atâta, eliberându-i-se doar o reţetă (...). Când tânăra a cerut să fie internată, i s-a spus că nu sunt locuri în spital şi că nu e grav. Până a doua zi de dimineaţă, un îngeraş de numai 5 luni şi-a primit perechea de aripi, trecând la cele sfinte, având pneumonie. Nici măcar un control cu stetoscopul nu i s-a făcut“, a scris, pe Facebook, Lucian Constantin.

Conducerea unităţii medicale a constatat că bebeluşul nu a fost înregistrat la Unitatea de Primiri Urgenţe sau la Secţia de Pediatrie, ci a fost văzut de un medic din Policlinică. Acesta spune că a consultat copilul „pe îndelete”.

„La examenul clinic nu am depistat semne de insuficienţă respiratorie, copilul respira bine, era bine colorat, avea tonus bun. Copilul a fost consultat pe îndelete, dezbrăcat, pentru că aşa consult toţi copiii sugari. Copilul a primit o reţetă acasă, cu antitermice şi simptomatice. Dacă era caz de internare îl trimiteam. Orice copil febril sub vârsta de şase luni, fără alte semne de boală, poate fi tratat acasă. Un copil care are insuficienţă respiratorie nu poate să sugă, să se alimenteze cum trebuie, este agitat”, a declarat medicul Mihaela Mihalache, în timpul unei conferinţe de presă.

Cazul este anchetat de poliţiştii vrânceni, care au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Poliţiştii s-au sesizat din oficiu. La nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Vrancea a fost înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Cadavrul a fost dus la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei”, a declarat, la solicitarea MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu.

Anchetatorii aşteaptă rezultatul expertizelor pentru a continua cercetările.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bebeluş,
mort,
pneumonie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici