Un bebeluş de două luni, infectat cu SARS-CoV-2, a fost operat pe inimă

  • Un copil de două luni, infectat cu Covid 19, a fost operat pe inimă la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş.
  • Medicii spun că aceasta a fost cea de a patra intervenţie de acest tip din 2021.
497 afișări
Imaginea articolului Un bebeluş de două luni, infectat cu SARS-CoV-2, a fost operat pe inimă

Un bebeluş de două luni, infectat cu SARS-CoV-2, a fost operat pe inimă

Copilul, care nu a împlinit încă două luni, a fost operat cu succes de medicii din Tg.Mureş. Înainte de intervenţia chirurgicală, testul Covid al bebeluşului a fost pozitiv.

„Echipa noastră neobosită continuă să salveze nou nascuţii cu malformaţii cardiace grave congenitale care ajung la Tg. Mureş pentru tratament chirurgical. Razvan este din Deva, are aproape 2 luni şi a fost internat de urgenţă în stare clinică gravă, într-o situaţie ameninţătoare de viaţă, fiind testat COVID pozitiv”, a povestit, pe Facebook, Horaţiu Suciu, şeful Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tg. Mureş.

Spitalul din Tg. Mureş reprezintă o variantă pentru pacienţi care nu vor să plece în străinătate.

„Într-o perioadă în care în România şansa la supravieţuire a acestor nou născuţi pare să fie legată de posibilitatea de a fi trimişi pentru tratamentul salvator in străinătate, la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tg. Mureş o echipă multidisciplinară continuă să se încăpăţâneze să facă performanţă şi să opereze copiii din România în România. Riscul infectării personalului medical şi disconfortul produs de echipamentul de protecţie specific este depăşit de satisfacţia salvării vieţii unui copil a cărui şansă la viaţă este in mâna unor profesionişti de excepţie pe care am onoarea să îi conduc în mod colegial”, a mai spus Horaţiu Suciu.

Conform medicilor, aceasta este patra intervenţie de urgenţă din 2021, de la Tg. Mureş, în cazul unor pacienţi copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici