Un bucureştean a murit strivit de un copac, în cartierul Floreasca

Un bărbat care se afla în trecere pe o stradă din cartierul Floreasca a murit strivit de un zid, iar o femeie - locatară a unui imobil din aceeaşi zonă - a fost rănită, incidentul fiind provocat de copac care a căzut în urma vijeliei de miercuri seară, din Capitală.

3 afișări
Imaginea articolului Un bucureştean a murit strivit de un copac, în cartierul Floreasca

Un bucureştean a murit strivit de un copac, în cartierul Floreasca

Incidentul a avut loc pe strada Gărdiştea (sectorul 2), din cartierul bucureştean Floreasca.

Copacul - cu o înălţime de 25-30 de metri - a fost smuls de vânt, iar în cădere a distrus mai multe cabluri electrice, dar şi un gard al unui imobil, care s-a prăbuşit peste un bărbat de aproximativ 50 de ani ce se afla în trecere prin zona respectivă. Potrivit martorilor, bărbatul se deplasa în capătul străzii pentru a cumpăra apă.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de descarcerare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, care nu l-a putut scoate pe bărbat de sub dărâmături din cauza cablurilor electrice. Anjagaţii Electrica Muntenia Sud au întrerupt alimentarea cu energie electrică din zonă, pentru a facilita operaţiunea de descarcerare.

Potrivit medicilor ambulanţei, ajunşi la faţa locului, capul şi corpul bărbatului au fost strivite, şansele ca acesta să fie în viaţă fiind scăzute.

În cădere, copacul a căzut peste o casă, în care se aflau mai multe persoane. Unul din locatari, o femeie, a fost rănită în acest incident, aceasta primind îngrijiri medicale la faţa locului. Crengile copacului au blocat accesul în imobilul respectiv.

La faţa locului s-au deplasat viceprimarul general al Capitalei, Răzvan Murgeanu şi primarul sectorului 2, Neculai Onţanu.

"Este o tragedie ceea ce s-a întâmplat aici. Un fier îl poţi îndrepta, un copac îl poţi tăia, o stradă o poţi curăţa de apă, dar când e vorba de viaţa unui un om, este o tragedie", a comentat Murgeanu.

Din cauza pomilor căzuţi, traficul a fost blocat în zona Primăverii (sectorul 1), dar şi pe Bulevardul Regina Maria (sectorul 4). Pe Bulevardul Regina Maria au căzut doi copaci, blocând legătura dintre Piaţa Coşbuc şi Piaţa Unirii. Traficul în aceste zone a fost întrerupt aproximativ o oră.

Pe strada Primăverii, ciculaţia a fost reluată, în timp ce pe Bulevardul Regina Maria, circulaţia s-a reluat doar pe sensul către Piaţa Unirii. Echipele Administraţiei Domeniului Public (ADP) sector 4 lucrează încă la degajarea carosabilului de copacii căzuţi pe Bulevardul Regina Maria.

De asemnea, în sectorul 4 a mai căzut un copac pe strada Sfântul Ilie, peste o maşină de lux, iar alte crengi de copac au căzut peste maşini şi două case din zona Candiano Popescu.

În sectorul 1, au fost înregistrate 20 de evenimente produse de vijelie, potrivit primarului Andrei Chiliman. Un copac a căzut pe Şoseaua Nordului, distrugând trei maşini, altul în zona Clucerului, peste maşina viceprimarului general Răzvan Murgeanu, alte 15 evenimente de acest gen fiind înregistrate în zonele Aviatorilor şi Bucureştii Noi.

Totodată, în sectorul 1 au căzut şi trei panouri publicitare din zona centrală, fără să provoace pagube sau victime. Din cauza furtunii, în sectorul 1 a fost întreruptă temporar furnizarea curentului electric în zona Piaţa Victoriei - strada Buzeşti. Pe strada Popa Tatu (sectorul 1), circulaţia se desfăşoară cu dificultate din cauza pomilor căzuţi.

În sectorul 2, furnizarea curentului electric a fost întreruptă temporar în zone din cartierul Pantelimon. Vijelia a rupt şi doi copaci în zona Lacul Tei, chiar în faţa Facultăţii de Construcţii şi pe Calea Moşilor.

În sectorul 6, potrivit autorităţilor locale, în afară de câţiva copaci căzuţi - dar care nu au produs pagube materiale sau victime - s-au înregistrat două pene de curent consecutive în zone din cartierul Militari. De asemenea, autorităţile locale intervin pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor pe câteva străzi din cartierul Giuleşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici