Un bust al lui Constantin Brâncoveanu, dezvelit în Sectorul 4, pe bulevardul care îi poartă numele - FOTO

Un bust al lui Constantin Brâncoveanu a fost dezvelit miercuri, cu onoruri militare, în Sectorul 4, pe bulevardul care poartă numele domnitorului, la intersecţia cu Şoseaua Olteniţei.

169 afișări
Imaginea articolului Un bust al lui Constantin Brâncoveanu, dezvelit în Sectorul 4, pe bulevardul care îi poartă numele - FOTO

Un bust al lui Constantin Brâncoveanu, dezvelit în Sectorul 4, pe bulevardul care îi poartă numele (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

Monumentul a fost inaugurat în contextul în care 2014 a fost declarat, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Anul omagial euharistic şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Tot în 2014 se împlinesc 300 de ani de la moartea martirică a domnitorului şi a celor patru fii ai săi.

Bustul domnitorului, realizat din bronz, este amplasat la intersecţia Bulevardului Constantin Brâncoveanu cu Şoseaua Olteniţei.

Potrivit administraţie locale, costurile pentru realizarea lucrărilor, de 45.000 de lei, au fost suportate din bugetul local al Sectorului 4.

La ceremonia de dezvelire a bustului au participat, printre alţii, primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone şi Ilie Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici