Un cântăreţ care voia să reprezinte Israelul la Eurovision a murit în luptele din Fâşia Gaza

Un rezervist israelian a fost ucis în Fâşia Gaza, la doar câteva săptămâni după ce a participat cu succes la o preselecţie pentru reprezentantul ţării la concursul Eurovision.

367 afișări
Imaginea articolului Un cântăreţ care voia să reprezinte Israelul la Eurovision a murit în luptele din Fâşia Gaza

Shaul Greenglick, în vârstă de 26 de ani, a participat la emisiunea "Israel's Rising Star" pe 3 decembrie, în timp ce se afla în permisie după ce fusese mobilizat în războiul împotriva Hamas. Îmbrăcat în uniformă militară, el a cântat o baladă populară şi a primit undă verde pentru următoarea etapă a procesului de selecţie, informează Reuters.

Unul dintre membrii juriului, Keren Peles, i-a spus lui Greenglick pe scenă: "Mă bucur să te văd purtând o uniformă, pentru că este liniştitor faptul că cineva ca tine este în uniformă. M-aş bucura să te văd reprezentând Israelul la Eurovision".

După ce a fost publicată moartea lui Greenglick în confruntările din nordul Gaza de marţi, Keren Peles a spus că acesta se retrăsese din concurs din cauza îndatoririlor militare.

"Mi-am imaginat acest an altfel, ca pe un an al aspiraţiilor şi al trăirii viselor mele", a spus Greenglick într-o postare din 14 decembrie pe Facebook.

"Acum îmi trăiesc un vis vechi, de a lupta pentru ţară .... Un vis nou, diferit, va trebui să mai aştepte puţin".

Cel puţin 166 de soldaţi israelieni au fost ucişi în ofensiva din Gaza, lansată după ce teroriştii Hamas au ucis peste 1.200 de persoane şi au răpit aproximativ 240 de persoane la data de 7 octombrie. Peste 21.000 de palestinieni au fost ucişi în Fâşia Gaza în timpul războiului, susţin oficialii palestinieni.

Concursul Eurovision 2024 va fi organizat în luna mai la Malmo, în Suedia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici