Un cercetător de la „Marius Nasta” ameninţat că va fi dat afară. Un deputat solicită Ministerului Sănătăţii să intervină

  • Biologul şi geneticianul Relu Cocoş de la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală.este ameninţat cu plângere penală
  • Deputatul USR Emanuel Ungureanu spune că acesta este victima unui abuz al Ordinului Biochimiştilor, Bilogilor şi Chimiştilor din România.
  • Deputatul cere public Ministerul Sănătăţii să intervină „de urgenţă” în acest caz.
8901 afișări
Imaginea articolului Un cercetător de la „Marius Nasta” ameninţat că va fi dat afară. Un deputat solicită Ministerului Sănătăţii să intervină

Un cercetător de la „Marius Nasta” ameninţat că va fi dat afară. Un deputat solicită MS să intervină

Deputatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu, acuză că, în plină pandemie, biologul şi geneticianul Relu Cocoş este ameninţat cu plângere penală pentru că vrea să salveze vieţi în Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti.

Ungureanu spune că acesta este victima unui avuz al Ordinului Biochimiştilor, Bilogilor şi Chimiştilor din România.

Unul dintre cei mai buni geneticieni ai României, Relu Cocoş, cercetător la catedra de Genetică Medicală din cadrul UMF Carol Davila Bucureşti, cu o experienţă uriaşă de 20 de ani în biologie moleculară şi genetică, cere de peste 6 luni certificat de liberă practică de la Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor din România însă, şefa acestei instituţii, Constanţa Popa, îi refuză fără niciun motiv întemeiat eliberarea certificatului. Consecinţa? Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler este forţată să-l concedieze pe cel mai bun biolog şi genetician al spitalului, pentru care a făcut eforturi uriaşe de angajare, cu jumătate de normă, în cadrul Laboratorului de Bacteriologie a Spitalului Marius Nasta din Bucureşti, începând cu luna august 2020, în perioada stării de urgenţă”, scrie, luni, Ungureanu, pe Facebook.

Acesta o acuză pe şefa OBBC din România, Constanţa Popa, că se comportă ca „stat în stat” şi că „împiedică din motive necunoscute un biolog şi genetician de prestigiu să lucreze în plină pandemie Sars-Cov-19 la un spital din prima linie în plin val 3 de infectare”.

Biologul Relu Cocoş a insistat să primească drept de parafă pe buletinele de analize şi eliberarea certificatului de liberă practică dar este ameninţat, alături de managera Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler cu, atenţie, plângere penală, de către Constanţa Popa pentru că ar practica ilegal meseria de biolog, asta după 20 de muncă de cercetare în genetică medicală! O să vă întrebaţi de ce aleg acest sistem de comunicare şi nu aleg calea parlamentară de rezolvare a acestui abuz? Am aflat ieri noapte (duminică - n.r.) despre acest abuz grosolan şi peste 3 ore urmează ca acest biolog să fie concediat. Un abuz care trebuie împiedicat imediat, răspunsul la interpelări durează uneori luni de zile”, mai scrie Emanuel Ungureanu pe pagina de Facebook.

Deputatul USR cere public Ministerul Sănătăţii să intervină „de urgenţă” în acest caz şi să împiedice „prin toate mijloacele legale abuzurile doamnei Constanţa Popa”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici