Un cioban a fost împuşcat de poliţistul pe care-l atacase (video)

Un bărbat din municipiul Băileşti a fost dus de urgenţă, în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul Floreasca din Bucureşti, după ce a fost împuşcat de un poliţist pe care l-ar fi atacat cu o furcă.

167 afișări
Imaginea articolului Un cioban a fost împuşcat de poliţistul pe care-l atacase (video)

Un cioban a fost împuşcat de poliţistul pe care-l atacase (video)

Poliţiştii din Băileşti aveau informaţii că doi ciobani, Romică Stuparu şi Petre Plugaru, sunt autorii unor furturi de animale din judeţul Mehedinţi.

Marţi seară, lucrătorii Poliţiei Băileşti au mers pentru cercetări la stâna celor doi ciobani. Aici, unul dintre ciobani, Petre Plugaru (21 ani), a luat o furcă şi a încercat să-l lovească pe unul dintre poliţiştii veniţi la faţa locului. Acesta a scos arma din dotare şi a tras un foc în plan vertical, însă ciobanul a continuat să fie agresiv, moment în care poliţistul a tras spre agresor, afirmă surse din Poliţie.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Dolj au anunţat că poliţistul care a tras cu arma din dotare spre un cioban - care în urma incidentului a ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală - fusese rănit de acesta cu o furcă.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Dolj, o echipă de poliţişti din cadrul IPJ Mehedinţi a ajuns, marţi după-amiază, la Băileşti, solicitând ajutorul omologilor din Dolj, pentru a-i ajuta în cazul unui furt de animale comis de doi ciobani, Romică Stuparu (39 ani) şi Petre Plugaru (22 ani).

"Poliţiştii mehedinţeni, însoţiţi de poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Băileşti s-au deplasat în câmp la stânele acestora, ocazie cu care au fost identificate patru bovine care au fost recunoscute de părţile vătămate care însoţeau echipa de cercetare”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Dolj.

În jurul orei 21.20, în timp ce poliţiştii se aflau la stâna lui Romică Stuparu, pentru întocmirea procesului-verbal cu rezultatul verificărilor, la faţa locului a sosit celălalt cioban, Petru Plugaru, înarmat cu o furcă şi însoţit de alte patru persoane. Bărbatul a sărit din căruţa în care se afla şi, fără vreo discuţie cu membrii echipei de cercetare, s-a îndreptat către aceştia lovindu-l cu furca în "partea dorsală" pe unul din poliţiştii mehedinţeni, susţine sursa citată.

"Poliţistul, fiind căzut la pământ, a făcut uz de armamentul din dotare, trăgând două focuri asupra lui Petre Plugaru, pe care l-a rănit în zona pectorală. Agresorul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova pentru acordarea de îngrijiri medicale", se mai arată în comunicatul IPJ Dolj.

Conform sursei citate, pentru cercetări în acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Petre Plugaru, ciobanul împuşcat de poliţist, a fost dus de urgenţă, în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

"La ora 22.45 a fost adus în Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean Craiova un pacient de 21 de ani, care avea o plagă în regiunea cervical-anterior, posibil prin împuşcare, şi o plagă interscapular vertebral stânga. La ora 02.10, pacientul a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca din Bucureşti”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Craiova, medic Adriana Trică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici