Un comandant român susţine că a fost arestat nevinovat pentru trafic de droguri, în Italia

Un comandant de navă, de 64 de ani, din Constanţa cere ajutor statului român după ce a fost închis în Italia şi acuzat de trafic de droguri. Florin Adrian Tănase susţine că este nevinovat, iar drogurile găsite de autorităţi pe nava pe care o conducea au fost încărcate de membrii echipajului.

695 afișări
Imaginea articolului Un comandant român susţine că a fost arestat nevinovat pentru trafic de droguri, în Italia

Un comandant român susţine că a fost arestat nevinovat pentru trafic de droguri, în Italia

Florin Adrian Tănase a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui şi premierului României, în care susţine că anul trecut a fost luat prizonier la bordul unui vas sub pavilion Kingston, iar echipajul navei a încărcat la bord droguri. Scrisoarea a fost pusă la dispoziţia corespondentului MEDIAFAX de către Sindicatul Liber al Navigatorilor.

Marinarul susţine că după ce vaporul a fost prins de autorităţi, comandantul a intrat în închisoare, alături de echipaj şi susţine că acolo a fost maltratat de autorităţile italiene.

În scrisoarea prin care cere ajutor statului român, comandantul constănţean povesteşte cum a fost luat prizonier la bordul unei nave de mici dimensiuni care pleca spre Tunisia.

„Mă numesc Tănase Adrian Florin născut la data de 09 aprilie 1955 în Bucureşti şi domiciliat în Constanţa. (...) Ajungând pe puntea de navigaţie am fost întâmpinat de marinarii Groeneweg This-Olanda, Mohamed Elbosati-Egipt, Ahmed Mohamed,-Egipt şi secundul maltez Bonello David care pe un ton ameninţător mi-a comunicat că din acel moment nu mai sunt comandantul navei şi că va trebui să mă supun necondiţionat ordinelor ce le voi primi de la acesta spunându-mi că jurnalul de bord nu va mai fi completat. Aparatul de comunicaţii prin satelit a ajuns în mâinile marinarului Groeneweg This sub a cărui control am fost tot timpul, eu fiind supravegheat în comanda de navigaţie pe parcursul voiajului cu concursul celorlalţi plus un italian care nu a fost atunci de faţă pe nume Cantaro Salvatore. Mi s-a spus că dacă ţin la viaţa mea să urmez întocmai ce mi se comunică. A început să îmi fie frică pentru viaţa mea, mai ales că nu aveam la îndemână niciun mijloc de comunicare. În continuare sub o supraveghere strictă a celor de mai sus am fost forţat să execut ordinele lor contrar voinţei mele sub ameninţări de tot felul şi cuvinte înjositoare. Aşa am devenit prizonierul acestui echipaj care a schimbat drumul navei dinspre Tunisia către zona de frontieră dintre Algeria şi Maroc, cam în dreptul oraşului Gazaouet unde ajunşi pe data de 27 mai 2018 în largul mării s-au încărcat de la două bărci acostate de-a lungul navei nişte pachete pe care eu le bănuiam a fi ceva ilegal. Ulterior s-a dovedit a fi 10 tone de droguri de tip haşiş”, se arată în scrisoarea trimisă de Florin Adrian Tănase.

Comandantul român povesteşte în continuare cum nava a fost controlată de autorităţi, care au găsit drogurile la bord şi au dispus arestarea întregului echipaj.

De aici începe a doua parte a dramei trăite de comandantul român, care susţine că, din decembrie 2018, este încarcerat şi abuzat în închisorile italiene:

„Nava a fost dusă în Portul Catania şi întregul echipaj arestat. De atunci şi până în prezent nu am fost anchetat în mod serios cu toate că am insistat şi am făcut în scris nenumărate cereri la magistratură şi procuratură. Mi s-a interzis să vorbesc cu oricine altcineva, dar în penitenciar am fost agresat psihic şi fizic de către gardieni în mai multe rânduri, 9 aprilie 2019, 11 iunie 2019 şi 25 iunie 2019. Eu am făcut nenumărate cereri către procurorul de caz să mă investigheze să spun ceea ce ştiu, dar nu am fost niciodată chemat la procuratură pentru a spune şi ceea ce eu am de spus. Nu s-a ţinut cont de etatea mea şi nici de starea mea precară de sănătate astfel că, după ieşirea din carceră datorită durerilor abdominale cauzate de tot felul de agresiuni ce mi-au fost administrate, pe data de 04 august am ajuns de urgenţă cu ambulanţa la Spitalul Garibaldi din Catania unde s-a hotărât că este necesar să mi se facă o intervenţie chirurgicală de hernie ombilicală avansată ca urmare a unei operaţii precedente de ulcer perforat şi peritonită”, mai scrie bărbatul.

Comandantul de 64 de ani susţine că este extenuat fizic şi psihic şi cere ajutorul statului român, susţinând că este nevinovat şi că, fără ajutorul autorităţilor din România, este o victimă sigură:

„Sunt extenuat fizic şi moral. Vă rog ajutaţi-mă şi vă rog faceţi ceva în numele adevărului. Vă rog cu tot respectul să mă ajutaţi pentru că sunt un om disperat şi nevinovat care stă fără nicio justificare în arest la domiciliul în Italia fără să se înceapă un proces în instanţă (au fost numai amânări). Sunt bătrân şi bolnav şi fără un ajutor din partea statului român voi fi o victimă sigură“, conchide comandantul român în scrisoarea trimisă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
comandant,
vapor,
arest

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici