Un condamnat în cazul exploziei de la Mihăileşti, eliberat temporar

Mihai Gună, patronul firmei SC Mihtrans Craiova, căreia îi aparţinea camionul cu azotat de amoniu care a explodat la Mihăileşti în mai 2004, condamnat la patru ani de închisoare, a fost eliberat din arest pentru trei luni, în baza unei decizii a instanţei, el invocând "probleme grave de familie".

948 afișări
Imaginea articolului Un condamnat în cazul exploziei de la Mihăileşti, eliberat temporar

Un condamnat în cazul exploziei de la Mihăileşti, eliberat temporar (Imagine: Mediafax Foto)

Patronul firmei SC Mihtrans SRL, Mihai Gună, condamnat la patru ani de închisoare în urma tragediei de la Mihăileşti, a fost eliberat din arest pentru trei luni, după ce a solicitat Judecătoriei Craiova întreruperea pedepsei, invocând "probleme grave de familie", transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a fost încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, de unde, în 7 mai 2008, a fost transferat la Penitenciarul cu regim semideschis Pelendava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Pelendava, agent principal Gheorghe Bran, la nicio lună de la transferul său, în 2 iunie, a fost întreruptă pedeapsa pentru trei luni, în urma unei hotărâri emise de Judecătoria Craiova.

"La începutul lunii iunie a fost întreruptă pedeapsa pentru o perioadă de trei luni, în baza unei hotărâri judecătoreşti. Nu se cunosc motivele pentru care deţinutul a fost eliberat, acestea fiind prezentate doar în faţa magistraţilor”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Penitenicarului Pelendava.

Comandantul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Dolj, comisar-şef Gheorghe Bică, a declarat că nu a fost primită nicio solicitare din partea instanţei pentru a-l ţine sub supraveghere pe Mihai Gună. El spune că iniţial magistraţii Judecătoriei Craiova au admis cererea de întrerupere a pedepsei în cazul lui Gună, însă cu interdicţia de părăsire a localităţii.

Gună a atacat în parte, cu recurs, decizia Judecătoriei Craiova, solicitând Tribunalului Dolj să îi ridice interdicţia de a părăsi localitatea.

"Judecătoria Craiova i-a dat interdicţie de a părăsi localitatea, însă el a făcut recurs la Tribunalul Dolj şi a obţinut aprobare pentru a putea părăsi localitatea. Interesant este faptul că la ce scriu cei de la Tribunalul Dolj în hotărârea lor cel în cauză poate să fie într-o zi în şapte localităţi. Cum? Nu ştiu”, a afirmat Gheorghe Bică.

Potrivit acestuia, Mihai Gună şi-a formulat solicitarea în baza unui articol din Codul de Procedură Penală care îi permite să fie eliberat provizoriu în cazul unor probleme de familie.

"Am înţeles că a invocat ca motive pentru întreruperea pedepsei probleme grave familiale", a explicat comandantul IPJ Dolj, comisarul-şef Gheorghe Bică.

Reprezentanţii Judecătoriei Craiova nu au putut fi contactaţi pentru a explica motivarea acestei decizii.

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au admis, în martie 2008, recursul procurorilor şi al familiilor victimelor deflagraţiei de la Mihăileşti şi i-au condamnat la câte patru ani de închisoare cu executare pe Ionel Ionuţ Neagoe, administratorul Ney Transport SRL, Mihai Gună, patronul Mihtrans SRL, şi Ion Gherghe, fostul director al combinatului Doljchim din Craiova.

Potrivit rechizitoriului, explozia produsă la 24 mai 2004 a ucis 18 oameni, iar alte 13 persoane au fost rănite. Procurorii care au efectuat ancheta au stabilit că au fost înregistrate distrugeri totalizând peste 260.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici