Un controversat preot din judeţul Iaşi a înfiinţat primul sindicat al clericilor

Un controversat preot din judeţul Iaşi a pus bazele primului sindicat al clericilor din România, intitulat "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe", despre care acesta spune că ar avea deja 200 de membri.

3 afișări
Imaginea articolului Un controversat preot din judeţul Iaşi a înfiinţat primul sindicat al clericilor

Un controversat preot din judeţul Iaşi a înfiinţat primul sindicat al clericilor

Fondatorul sindicatului, preotul Petrică Florea, şi-a pierdut parohia în primăvara anului trecut, după ce a proiectat în biserica din Costeşti un film în care un consilier local PNL, în vârstă de 74 de ani, era surprins în ipostaze compromiţătoare, alături de o tânără de 17 ani.

Într-un comunicat remis presei, Petrică Florea susţine că sindicatul preoţesc îşi va apăra membrii de eventualele "abuzuri" săvârşite de superiorii ierarhici sau de autorităţi şi va milita împotriva transformării bisericilor şi mănăstirilor din România în "societăţi comerciale".

Sindicatul preoţilor nu se bucură de binecuvîntarea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. "În loc să se pocăiască pentru faptele sale, preotul Petrică Florea mai rău face, atrăgând şi pe alţii după el", a declarat, pentru MEDIAFAX, un reprezentant al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei care a vurt să-şi păstreze anonimatul.

În primăvara anului trecut, preotul Petru Florea ar fi apelat la serviciile unei tinere de 17 ani, pe care ar fi pus-o să îl atragă pe consilierul local Constantin Moise într-un apartament din localitatea Târgu Frumos. Ajunşi în apartament, fata l-ar fi determinat pe consilierul local să se dezbrace, moment în care din baie au ieşit preotul Florea şi dascălul Constantin Năstase, care filmaseră întreaga scenă. Cei doi l-ar fi ameninţat apoi pe consilier, timp de patru ore, cu un cuţit, determinându-l, în final, să îşi semneze demisia.

După ce Moise a demisionat, preotul a arătat sătenilor, la biserică, imaginile filmate. Aceştia s-ar fi revoltat împotriva preotului şi nu l-au mai primit în biserică. Preotul Florea a revenit, după câteva zile, la biserică, înarmat cu un pistol cu gaze şi cu spray-uri lacrimogene şi însoţit de şapte indivizi mascaţi, reuşind să intre după ce a forţat uşa lăcaşului de cult. Revoltaţi şi speriaţi de atitudinea preotului, sătenii au cerut ajutorul Poliţiei şi al Mitropoliei.

Anchetatorii au stabilit că tânăra fusese tocmită chiar de preotul Florea pentru a-l seduce pe consilierul liberal, cu scopul de a-l compromite şi de a-i lua locul în Consiliul Local al comunei. Decăzut din drepturi, preotul Florea se judecă acum în instanţă cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru a-şi recăpăta parohia. Preotul este acuzat de şantaj şi lipsire de libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici