Un copil de şase ani a murit după ce un leagăn s-a prăbuşit peste el

Un copil de şase ani din Târgovişte a murit, miercuri seară, într-un parc de joacă dintr-un cartier al oraşului, după ce leagănul în care se afla împreună cu mai mulţi copii s-a prăbuşit, băieţelul fiind prins sub acesta.

337 afișări
Imaginea articolului Un copil de şase ani a murit după ce un leagăn s-a prăbuşit peste el

Un copil de şase ani a murit după ce un leagăn s-a prăbuşit peste el (Imagine: Mediafax Foto)

Din primele cercetări a reieşit că leagănul nu avea un sistem de prindere în sol, ceea ce a determinat prăbuşirea acestuia.

Totodată, reprezentantul primăriei Târgovişte sosit la faţa locului a precizat că modelul de leagăn a fost montat de şantierul primăriei şi nu prevedea un sistem de prindere în pământ.

"Am vorbit cu directorul şantierului primăriei pentru că lucrătorii de acolo au montat leagănul. El susţine că acesta nu are prevăzut cu un sistem de prindere în pământ, este un sistem fără prindere, normal ar fi trebuit să fie prinse cu ceva, dar deocamdată nu ştiu mai multe", a declarat Dorin Maican, director în Primăria Târgovişte.

Leagănul a fost produs de o firmă autorizată din Satu Mare şi nu prevedea fixare în pământ, ci pe pământ. Acesta a fost montat în locul de joacă care aparţine Primăriei Târgovişte, în urmă cu o săptămână.

Potrivit martorilor, miercuri seară în parc erau mai mulţi copii care se jucau, iar la un moment dat leagănul s-a răsturnat, copilul de şase ani fiind prins sub el.

Medicul Cristian Ogescu de la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa a declarat că, timp de 30 de minute, s-a încercat, fără succes, resuscitarea copilului.

"Am încercat 30 de minute manevre de resuscitare, dar nu s-a evidenţiat o revenire a activităţii inimii. Avea traumatisme cranio-cerebrale şi faciale, iar la locul unde era am găsit sânge, a fost un impact important, eu nu ştiu dacă a căzut leagănul peste el, alţii trebuie să stabilească asta", a declarat medicul Cristian Ogescu de la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa.

Poliţiştii au deschis dosar penal în acest caz şi au început cercetările pentru stabilirea persoanei vinovate de moartea copilului.

"Din primele cercetări rezultă că micuţul se juca la leagăn, împreună cu alţi copii, iar la un moment dat, din cauza balansului, leagănul a căzut peste el. Am început ancheta la faţa locului, vom stabili vinovatul, iar din primele date rezultă că micuţul a murit din cauza leziunilor suferite", a afirmat adjunctul şefului Poliţiei municipiului Târgovişte, comisar Adrian Antofie.

Copilul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Dâmboviţa pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici