Un craiovean care are două apartamente într-un bloc a extins locuinţa în grădină: "Eu am vrut să fie frumos, am pus terasă cu flori şi fântâniţă în grădină" - FOTO

Un bărbat care are două apartamente la parterul şi etajul întâi al unui bloc din Craiova şi-a construit o terasă şi în continuarea acesteia încă două camere, astfel că locuinţa s-a extins în grădina din faţa blocului cu încă 40 de metri pătraţi, construcţia fiind demolată, miercuri, de autorităţi.

24227 afișări
Imaginea articolului Un craiovean care are două apartamente într-un bloc a extins locuinţa în grădină: "Eu am vrut să fie frumos, am pus terasă cu flori şi fântâniţă în grădină" - FOTO

Un craiovean care are două apartamente într-un bloc a extins locuinţa în grădină. Construcţia a fost demolată (Imagine: Georgiana Stanescu/Mediafax Foto)

Construcţia a fost făcută într-un bloc din cartierul Craioviţa Nouă, iar autorităţile locale spun că proprietarul nu a avut niciun fel de autorizaţii pentru a-şi extinde cele şase camere pe care le avea în apartamente de la parterul şi primul etaj al blocului.

Primăria Craiova s-a autosesizat în cazul acestei construcţii, l-a somat pe proprietar să îşi dărâme anexele, dar pentru că acesta nu s-a conformat miercuri dimineaţă autorităţile au luat decizia să distrugă tot ce este ilegal construit.

"Nu ştiu cum a reuşit domnul respectiv să ridice toată această construcţie, cert este că este ilegală şi poate fi un pericol pentru întreg blocul. Vom lucra cred toată ziua pentru a demola tot ce s-a construit în exteriorul blocului. Vom lucra cu atenţie pentru a nu afecta pereţii blocului", a declarat Radu Preda, diractor al Regiei Autonome de Administrarea a Domeniului Public şi a Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova.

Proprietarul construcţiei, care spune că s-a împrumutat pentru a-şi putea extinde locuinţa, a privit neputincios cum angajaţii primăriei şi buldozerele i-au dărâmat ce a clădit în ultimii ani.

Bărbatul mai spune că a ridicat această construcţie şi pentru vecini, ca "să fie frumos", el amenajând o grădină cu flori şi o "fântâniţă".

"Am ridicat această construcţie în urmă cu aproximativ zece ani, m-am împrumutat la CEC. Eu am vrut să fie frumos, am pus terasă cu flori, ba chiar şi fântâniţă în grădină. Nu am făcut doar pentru mine, ci şi pentru ceilalţi vecini. Am vrut să fie frumos, dar dacă nu le place celor de la Primărie, ce să fac, să le demoleze. Mi-au dat şi două amenzi de câte 20 de milioane lei (vechi -n.r.) pentru că nu aveam avize şi acum tot o demolează", a declarat proprietarul.

Toate materialele rezultate în urma demolării vor fi depozitate de primărie la RAADPFL, dacă proprietarul nu are un loc unde să le ducă, iar acesta va suporta doar transportul, putând ulterior să-şi recupereze ce mai doreşte din bunurile demolate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici