Un depozit de anvelope a ars într-un incendiu la Rădăuţi. Trei pompieri s-au intoxicat cu fum

Un depozit de anvelope a ars în urma unui incendiu izbucnit, miercuri dimineaţă, într-un depozit de anvelope din Rădăuţi, iar în timpul intervenţiei pentru stingerea focului, care a durat aproape opt ore, trei pompieri s-au intoxicat cu fum.

238 afișări
Imaginea articolului Un depozit de anvelope a ars într-un incendiu la Rădăuţi. Trei pompieri s-au intoxicat cu fum

Un depozit de anvelope a ars într-un incendiu la Rădăuţi. Trei pompieri s-au intoxicat cu fum (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului penttru Situaţii de Urgenţă Suceava, iniţial pe 112 s-a anunţat că arde o casă, însă la sosirea echipajelor de pompieri flăcările se manifestau pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi şi ardeau mai multe clădiri, piese auto şi stive de anvelope, existând pericolul de propagare a flăcărilor la o casă din apropiere.

Conform sursei citate, incendiul a fost anunţat cu întârziere, iar focul s-a propagat foarte repede din cauza construcţiilor aglomerate şi a materialelor combustibile în cantităţi foarte mari, iar intervenţia a fost deosebit de dificilă, în condiţii de fum, gaze toxice, dar şi cu temperaturi puternice generate de anvelopele incendiate.

În timpul intervenţiei, trei pompieri s-au intoxicat cu fum şi au primit ajutor medical din partea paramedicilor SMURD, putând continua apoi intervenţia.

În urma incendiului au ars o clădire în care erau depozitate anvelope şi accesorii auto şi opt anexe în care funcţionau un birou, hale şi depozite de anvelope şi piese auto, o vulcanizare şi un garaj, pe o suprafaţă totală de aproximativ 900 de metri pătraţi. Flăcările au mai afectat un depozit de anvelope de aproximativ 600 de metri pătraţi, şase caroserii auto, trei remorci, piese şi accesorii auto, utilaje pentru vulcanizare şi circa 7.000 de anvelope.

Sursa citată precizează că, probabil, incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

La această intervenţie au participat pompieri militari de la subunităţile din Rădăuţi, Suceava, Siret şi Solca, cu zece autospeciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici