Un detaşament al Forţelor Terestre va participa la un exerciţiu cu militari americani, în Germania

Un detaşament de instrucţie din cadrul Forţelor Terestre va participa, în perioada 12 mai - 30 iunie, în Germania, la exerciţiul "ROT 14-4 Combined Resolve II" desfăşurat în comun cu Forţele Terestre americane dislocate în Europa (USAREUR), informează MApN.

173 afișări
Imaginea articolului Un detaşament al Forţelor Terestre va participa la un exerciţiu cu militari americani, în Germania

Un detaşament al Forţelor Terestre va participa la un exerciţiu cu militari americani, în Germania (Imagine: Stefan Ciocan/Mediafax Foto)

Exerciţiul va avea loc în facilităţile de instruire ale Forţele Terestre americane dislocate în Europa din Hohenfels şi Grafenwoehr.

Potrivit MApN, exerciţiul urmăreşte dezvoltarea nivelului de instruire pentru executarea misiunilor în comun cu militarii structurilor din ţările membre ale NATO şi partenere, creşterea nivelului de interoperabilitate şi perfecţionarea procedurilor de lucru.

"Forţele Terestre române participă cu un detaşament de instrucţie format din 300 de militari din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată «Sfântul Andrei» şi din Batalionul 284 Tancuri «Cuza Vodă» din Galaţi, cu tehnica de infanterie, blindate şi tancuri tip MLI-84 M «Jderul», TABC 79 şi tancuri TR85M1 «Bizon»", se mai arată în comunicatul Ministerului.

MApN mai arată că participarea Forţelor Terestre române la "ROT 14-4 Combined Resolve II" demonstrează capacitatea României de a participa la efortul militar al NATO şi al naţiunilor partenere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici