Un deţinut a fost executat cu injecţia letală, după ce a petrecut trei decenii pe „culoarul morţii”

Un bărbat din Texas care a declarat că sentinţa sa la moarte s-a bazat pe mărturii false şi neştiinţifice ale experţilor a fost executat joi seara pentru că a ucis un bărbat în timpul unui jaf, în urmă cu zeci de ani.

1278 afișări
Imaginea articolului Un deţinut a fost executat cu injecţia letală, după ce a petrecut trei decenii pe „culoarul morţii”

Un deţinut a fost executat cu injecţia letală, după ce petrecut trei decenii pe „culoarul morţii”

Brent Ray Brewer, în vârstă de 53 de ani, a primit injecţia letală la penitenciarul de stat din Huntsville pentru moartea lui Robert Laminack în aprilie 1990, relatează CBS News.

Procurorii au declarat că Laminack, în vârstă de 66 de ani, i-a dus pe Brewer şi pe prietena sa la o locaţie a Armatei Salvării din Amarillo, când a fost înjunghiat în gât şi jefuit de 140 de dolari.

Execuţia lui Brewer a avut loc la câteva ore după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a refuzat să intervină în legătură cu afirmaţiile deţinutului potrivit cărora procurorii s-au bazat pe mărturii false.

Avocaţii lui Brewer au susţinut că un expert al acuzării, Richard Coons, a afirmat în mod fals că Brewer ar fi un pericol viitor, o constatare legală necesară pentru a impune o condamnare la moarte.

Brewer, care avea 19 ani în momentul uciderii lui Laminack, a declarat că a fost un deţinut model, fără antecedente de violenţă şi că a încercat să devină o persoană mai bună, participând la un program bazat pe credinţă pentru deţinuţii condamnaţi la moarte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
deţinut,
executare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici