Un deţinut cerea bani pretinzând că este magistrat şi poate influenţa anchete

Un bărbat a fost trimis în judecată de DNA pentru că, în timp ce era în închisoare, a cerut peste 100.000 de euro de la mai multe persoane cărora le spunea că este magistrat şi că poate influenţa, astfel, mai multe anchete, banii fiind ceruţi prin intermediul fratelui său, deferit şi el justiţiei.

116 afișări
Imaginea articolului Un deţinut cerea bani pretinzând că este magistrat şi poate influenţa anchete

Un deţinut cerea bani pretinzând că este magistrat şi poate influenţa anchete (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Procurorii anticorupţie suceveni i-au trimis în judecată pe Ovidiu Rusu, deţinut în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani, acuzat de trafic de influenţă, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, folosire a instrumentelor oficiale false şi uzurpare de calităţi oficiale, precum şi pe Silvestru Rusu, acuzat de complicitate la trafic de influenţă, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, informează, miercuri, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Procurorii au stabilit că Ovidiu Rusu, în timp ce se afla în penitenciar, le-a spus telefonic, mai multor persoane că este preşedintele Curţii de Apel Suceava sau procurorul general al Parchetului acestei instanţe şi că are influenţă asupra judecătorilor, procurorilor, experţilor IML, a unui funcţionar din conducerea MIRA.

"Pentru a-i convinge asupra presupusei legalităţi a demersurilor sale pe cei dispuşi să plătească sumele de bani, inculpatul Rusu Ovidiu îl instiga pe fratele său, inculpatul Rusu Silvestru, să falsifice înscrisuri oficiale care apoi erau expediate în plicuri poştale cumpărătorilor de influenţă. Hârtiile astfel trimise erau comunicări cu numere de înregistrare, semnături şi ştampile falsificate, având aparenţa unor documente emise de instituţii ale statului, cum ar fi instanţe sau parchete", susţine DNA.

Astfel, Ovidiu Rusu a cerut de la nouă persoane denunţătoare, prin intermediul fratelui său, Silvestru, suma totală de 107.600 de euro şi 13.200 de lei din care a primit efectiv 100.852 de euro şi 3.200 de lei.

Prejudiciul a fost parţial recuperat prin măsurile asiguratorii dispuse, potrivit DNA.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici