Un deţinut de la Penitenciarul Oradea a evadat de la un punct de lucru al închisorii

Un deţinut de la Penitenciarul Oradea, care ispăşea o condamnare de trei ani şi jumătate pentru furt, a evadat, miercuri, de la un punct de lucru al penitenciarului, situat în zona Uzinei de Apă, unde bărbatul făcea lucrări de salubrizare, iar surse judiciare spun că deţinutul avea la el un topor.

290 afișări
Imaginea articolului Un deţinut de la Penitenciarul Oradea a evadat de la un punct de lucru al închisorii

Un deţinut de la Penitenciarul Oradea a evadat de la un punct de lucru al închisorii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit directorului Penitenciarului Oradea, comisar-şef  Gicu Ruiu, deţinutul a evadat în jurul orei 12.00, de la punctul de lucru al penitenciarului situat în zona Uzinei de Apă din Oradea, unde bărbatul făcea lucrări de salubrizare.

Conform sursei citate, evadatul, Dumitru Pora, are 43 de ani, era închis din 1 iulie 2010 şi ar fi urmat să fie eliberat condiţionat în luna septembrie a acestui an.

El era condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru furt calificat.

Surse judiciare afirmă că bărbatul este înarmat cu un topor şi a profitat de neatenţia gardienilor pentru a fugi pe malul Crişului.

Mai multe echipaje de Poliţie se află în zona Uzinei de Apă, pe ambele maluri ale Crişului Repede, după ce conducerea penitenciarului a alarmat Poliţia municipiului, Poliţia de Frontieră Bihor şi Jandarmeria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici