Un deţinut protestează într-un copac, cerând să-i fie reparată gratuit dantura

Un deţinut încarcerat la Penitenciarul Porta Albă din judeţul Constanţa protestează de aproximativ 20 de ore într-un copac din curtea unui punct de lucru de la Valu lui Traian, cerând ca medicii unităţii să-i repare gratuit dantura.

15 afișări
Imaginea articolului Un deţinut protestează într-un copac, cerând să-i fie reparată gratuit dantura

Un deţinut protestează într-un copac, cerând să-i fie reparată gratuit dantura

Potrivit purtătorului de cuvânt al penitenciarului, inspectorul Gabriel Botezan, bărbatul, Cornel Rada, în vârstă de 40 de ani, s-a urcat duminică după-amiază, în jurul orei 15.30, într-unul din copacii aflaţi în curtea secţiei exterioare Valu lui Traian, punct de lucru al penitenciarului, de unde a cerut să-i fie reparată gratuit dantura.

Deşi cadrele unităţii i-au explicat că el nu întruneşte condiţiile legale pentru această intervenţie medicală şi că pentru protezare trebuie să plătească, deţinutul nu vrea să se lase păgubaş şi îşi susţine în continuare cauza din copac.

"Din cauza faptului că deţinutul nu este căutat de familie şi nu are bani în cont, până în prezent doleanţa acestuia nu a putut fi rezolvată”, a declarat Botezan, care a precizat că, încă de la urcarea sa în copac, conducerea penitenciarului a discutat cu Cornel Rada pentru a-l determina să renunţe la această formă de protest, însă bărbatul refuză în continuare să coboare.

Cornel Rada este recidivist şi a fost încarcerat în aprilie 2007, pentru patru ani, sub acuzaţia de furt calificat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici