Un elev, din judeţul Olt, a dat în judecată liceul la care învăţa, inspectoratul şi ministerul şi cere daune în valoare de 80.000 de lei

Un elev din Drăgăneşti-Olt a dat în judecată liceul la care învăţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Ministerul Educaţiei, şi cere daune de 80.000 de lei, după ce a fost mutat disciplinar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2682 afișări
Imaginea articolului Un elev, din judeţul Olt, a dat în judecată liceul la care învăţa, inspectoratul şi ministerul şi cere daune în valoare de 80.000 de lei

Un elev, din judeţul Olt, a dat în judecată liceul la care învăţa, inspectoratul şi ministerul şi cere daune (Imagine: Andrei Spirache/ Mediafax Foto)

Andrei Ionuţ Ciocîrlău, acum în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Nicolae Titulescu” Slatina, ceruse, alături de alţi colegi, în scris Primăriei Drăgăneşti-Olt, decontarea abonamentului de transport în comun. Acesta era, la acea dată, elev al Liceului Teoretic "Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti-Olt. Demersul i-a atras reproşuri din partea dirigintelui şi conducerii şcolii, băiatul susţinând chiar că ar fi fost bătut.

Elevul a declarat el pentru MEDIAFAX că o comisie venită de la ISJ şi minister să verifice situaţia reclamată a încercat să muşamalizeze situaţia.

Până la urmă, în acest dosar au devenit pârâţi nu mai puţin de 61 de persoane şi instituţii, printre care directorul şi directorul adjunct al Liceului Teoretic "Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti-Olt, unde elevul învăţa, dirigintele şi profesorul de matematică, Inspectorul Şcolar General şi alţi inspectori, Ministerul Educaţiei şi un auditor al ministerului, dar şi mai mulţi elevi ai liceului, foşti colegi ai tânărului.

"Nu i-am acţionat în instanţă pe toţi aceia care sunt acum părţi în proces. Am acţionat în instanţă liceul, Inspectoratul Şcolar şi Ministerul Educaţiei. Am solicitat luarea măsurilor împotriva persoanelor acelea fizice, iar judecătorul i-a introdus în cauză pe respectivii elevi şi profesori şi reprezentanţi ai ISJ şi Ministerului Educaţiei. Am fost pus să depun cererea de chemare în judecată, care are 40 de pagini, în 61 de exemplare, pentru fiecare dintre părţi. Le-am scanat-o şi le-am trimis-o pe mail, în 61 de mailuri, dar n-au vrut să o scoată, deşi sunt obligaţi pentru îndeplineam toate condiţiile, inclusiv semnătura electronică extinsă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Andrei Ionuţ Ciocîrlău.

Elevul cere, printre altele, şi achitarea unor daune de 80.000 lei, dar şi sancţionarea inspectorilor şi profesorilor care l-au sancţionat pe nedrept.

"În instanţă, cer anularea sancţiunilor disciplinare impuse de către unitatea de învăţământ şi înlăturarea tuturor consecinţelor, daune morale şi materiale în cuantum de 80.000 lei, luarea măsurilor legale împotriva elevilor, profesorilor, inspectorilor din cadrul ISJ şi Ministerului Educaţiei pentru încălcarea atribuţiilor de serviciu”, a mai declarat adolescentul.

Până la urmă, Andrei Ionuţ Ciocîrlan a fost mutat disciplinar la un liceu din Slatina. El spune că, pe deoparte, se bucură că a scăpat de profesorii şi colegii cu care nu se mai înţelegea, la Drăgăneşti, dar nu este împăcat cu ideea că s-a făcut un abuz în cazul său. Pe lângă acţiunea în instanţă, Andrei a făcut şi o plângere la DIICOT, după ce mai mulţi foşti colegi i-ar fi spart contul de Facebook şi mailul.

"Mutarea disciplinară a fost decisă în luna mai 2016, dar scandalul a început încă de când eram în clasa a IX-a. Am făcut şi o plângere penală la DIICOT pentru accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice şi violarea secretului corespondenţei. Patru elevi din cadrul liceului mi-au intrat pe contul de Facebook şi pe mail. Am fost lovit, în şcoală de alţi elevi mai mari, după ce de pe contul meu fuseseră trimise diverse mesaje către aceştia. Profesorul de serviciu nu a luat în seamă incidentul. M-am dus la director, care de asemenea m-a ignorat. Între timp, am sunat şi la Poliţie şi am depus plângere. Ulterior, am fost chemat cu părinţii la şcoală, fiind ameninţat că tot eu voi fi sancţionat dacă nu-mi retrag plângerea”, a mai spus tânărul.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că aleg să nu facă nicio declaraţie privind acest subiect, până la finalizarea procesului.

"Am discutat şi cu juristul ISJ şi nu vom emite niciun punct de vedere pe acest subiect. Nu putem spune nimic atât timp cât este un proces pe rolul instanţei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul şcolar general Felicia Man.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici